Cover van boek Als je het licht niet kunt zien
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
The House of Books | 2015 | 543 pagina's
ISBN: 9789044345940

Als je het licht niet kunt zien

In Frankrijk: Marie-Laure. Zij is blind, maar haar nieuwsgierigheid naar de wereld, de natuurwetenschappen en de verhalen van Jules Verne kent geen grenzen. Soms ziet ze zelfs méér dan anderen.

In Duitsland: Werner. Hij is wees, maar zijn talent voor techniek katapulteert hem tot hoog in de rangen van de Hitlerjeugd. Daar bouwt en bemant hij ontvangers die in bezet gebied verboden radiosignalen moeten opsporen.

En tussen hen in: de Tweede Wereldoorlog en het verzet, radiogolven en brailleschrift, en de meest kostbare diamant ter wereld - die ook nog eens vervloekt zou zijn. Marie-Laure en Werner lijken voorbestemd om elkaars pad te kruisen, maar welke prijs zullen ze daarvoor betalen?

Wie houdt van spanning, verbeelding en mooie taal zal helemaal verdwijnen in dit boek.

Lees een stukje

Je ogen dichtdoen geeft je geen enkel idee van blindheid. Onder jouw wereld van luchten en gezichten en gebouwen bestaat een rauwere en oudere wereld, een plek waar oppervlakken uiteenvallen en geluiden als lange linten door de lucht meanderen. Marie-Laure kan op een zolder ver boven de straat zitten en lelies horen ruisen in moerassen drie kilometer verderop. Ze hoort Amerikanen over boerenerven rennen en hun enorme kanonnen op de rook van Saint-Malo richten; ze hoort gezinnen in kelders om stormlampen heen zitten snuiven, kraaien van paal naar paal springen, vliegen neerkomen op lijken in greppels.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.8
4.8/5 5 stemmen
Joke
12/07/2022
5

Een prachtig boek, één van de allermooiste op mijn boekenrek.

Lars Van der Heyden
22/05/2022
4

Ik vond dit boek enorm interessant want de thema's spraken me aan, het las vlot en de personages zijn mooi verwerkt in dit boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren