Cover van boek Witte tanden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Prometheus | 2019 | 403 pagina's
ISBN: 9789044640908
Dit boek staat in de lijst Black History Month

Witte tanden

Dit debuut van Zadie Smith werd bedolven onder prijzen. Het is ongelofelijk dat ze bij de publicatie van het boek amper 25 jaar was, want ze schrijft als een oude ziel. Witte tanden is een familiekroniek die diep emotioneel en intellectueel inzicht biedt in familie, tradities, klassenverschillen, migratie en geloof.

Smith vertelt met verve en doorspekt met heerlijk droge humor het verhaal van drie gezinnen in een wijk in Noord-Londen tegen de achtergrond van de jaren 70 tot 90. Aan de basis van het verhaal ligt de diepe vriendschap tussen Archie Jones, geboren en getogen Londenaar en Smad Iqbal, een immigrant uit Bangladesh. Archie hertrouwt na een mislukt huwelijk op latere leeftijd met de piepjonge Jamaicaanse Clara. Ook vele andere personages verschijnen op het toneel. De levens van al deze personages lopen in een ingewikkeld web door elkaar. Een ding is zeker: je zal hen niet snel vergeten. 

 

Lees een stukje

Voor zover hij zich kon herinneren waren ze goed begonnen, net als iedereen. In de lente van 1946 was hij uit de duisternis van de oorlog een Florentijns koffiehuis binnengestrompeld, waar hij bediend werd door een serveerster zo stralend als de zon: Ophelia Diagilo, geheel in het geel gekleed, warmte verspreidend en de belofte van seks toen ze hem een schuimige cappuccino voorzette. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren