Cover van boek Kleine brandjes overal
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Signatuur | 2019 | 350 pagina's
ISBN: 9789056726270
Dit boek staat in de lijsten TikTok boekenBestemming bib: ver weg

Kleine brandjes overal

Wanneer alleenstaande moeder en kunstenares Mia Warren met haar dochter Pearl naar Shaker Heights verhuist, een rustige wijk in Cleveland bevolkt door progressieve geesten, wordt het leven van de voorbeeldige familie Richardson danig op zijn kop gezet. Pearl kijkt op naar het gezin en brengt er steeds meer tijd door. Ook Mia gaat er als huishoudster aan de slag. Een adoptiekwestie in hun omgeving zorgt er echter voor dat Mia en mevrouw Richardson in een vete belanden. Met grote gevolgen... Ng neemt je moeiteloos mee in dit boeiend verhaal van twee zeer verschillende families, die je stukje bij beetje meer doorgrondt. Gaandeweg komen er geheimen naar boven, die ook ethische vraagstukken triggeren.

Kleine brandjes overal ging rond als een lopend vuurtje op het internet. Instagrammers, Youtubers en Bloggers prezen de schrijfster. Omdat tieners een groot deel uitmaken van het verhaal is het boek ook geliefd bij jongere lezers. Hoe dan ook, de spanning die de schrijfster opbouwt zal niemand ongeroerd laten, jong of oud.

Lees een stukje

Soms trok Mia eropuit met haar camera, maar het kwam vaker voor dat ze dagen of zelfs weken bezig was met de voorbereidingen van iets wat ze wilde fotograferen, waarna het daadwerkelijk maken van de foto slechts een paar uur tijd kostte. Want, zo ontdekte Moody, Mia beschouwde zichzelf niet als fotograaf. Fotografie ging in wezen om documentatie, maar hij kreeg al snel in de gaten dat fotografie voor Mia gewoon een stuk gereedschap was, dat ze gebruikte zoals een schilder een penseel of een mes gebruikt.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 2 stemmen
Sofie
21/05/2020
4

Hoewel het me enkele hoofdstukken kostte om in het verhaal te komen, hebben de personages me helemaal meegesleept in dit geweldige verhaal. Celeste Ng weet op een prachtige manier zeer complexe thema's zoals sociale verschillen en racisme aan te halen en te verwerken in haar boek. 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren