Cover van boek Araya
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Pelckmans | 2023 | 240 pagina's
ISBN: 9789463832731

Araya

Araya vertrekt naar Thailand om een tijdje bij haar moeder te wonen. Ze heeft haar moeder, die tijden geleden verhuisde uit België en ondertussen een nieuwe relatie heeft, al erg lang niet meer gezien. Na een lastige vliegreis komt Araya aan in Bangkok, waar ze niemand kent. Alles voelt vreemd aan en de beperkte relatie die ze had met haar moeder, lijkt nog fragieler geworden te zijn. 

Gelukkig sluit ze vriendschap met de stoere Mariko, die haar op sleeptouw neemt. Araya leert zichzelf en het geboorteland van haar moeder steeds beter kennen. Kan ze ook haar moeder overtuigen om goed voor zichzelf te zorgen?  

Een Belgische graphic novel over jezelf zijn, de band met je ouders en opkomen voor wie je bent. 

Lees een stukje

Ik herinner mama na de scheiding als een strenge en koude vrouw. Iemand die haar echte emoties altijd wegmoffelde. Onder het mom van 'bescherming' verbood ze me veel. Onze schaarse moeder-dochter-momenten waren vaak aan de schminktafel - mama maakte zich elke dag op - en dat was mijn poging om interesse te tonen. Mijn schoolvrienden vonden haar een mooie vrouw, maar ik vond mama altijd mooier zonder al die laagjes make-up en zwarte haarverf. De straffe ammoniakgeur was haar parfum geworden. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
Easy
07/03/2024
3

Ja, mooi boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren