Cover van boek Hoger dan de bergen en dieper dan de zee
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Vrijdag | 2015 | 80 pagina's
ISBN: 9789460013362

Hoger dan de bergen en dieper dan de zee

Deze beeldroman over migratie opent in een Belgische huiskamer. Grootvader Monji heeft zijn kleinkinderen op schoot en vertelt het verhaal van zijn leven. Monji’s verhaal is het verhaal van een jongen van vijf die zijn moeder verliest, en opgroeit onder de vleugels van zijn oudere broer Abdel. Als jongvolwassene komt Monji voor zes maanden werken in Europa… Maar in België valt hij als een blok voor een jonge Vlaamse vrouw.

Auteur Laïla vertelt voor een stuk het verhaal van haar eigen familie. Haar vader kwam uit Tunesië naar België en trouwde met een Belgische vrouw. De jonge illustrator Laura Janssens kiest voor enkele kleuren, en weet spanning en humor in de prenten te integreren. Heel mooi is de prent waarop broer Abdel naar de bruiloft komt, met een potje Tunesische aarde. Monji vermengt die aarde met die van zijn nieuwe thuisland. En de titel? Die verwijst naar het spreekwoord dat de liefde van ouders voor hun kind hoger is dan de bergen en dieper dan de zee!

Lees een stukje

Toen ik aan land ging kroop de kou van het nieuwe land als een slang over mijn lijf. Omdat we op de bus moesten wachten bestelden we in een klein café koffie en een glas kraantjes water. De uitbater vond dat maar niets, al dat gratis water.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 1 stem
Matis Moerman
12/09/2022
0

Ik raad je aan om dit boek te lezen

Alexis Stroo
12/09/2022
0

Super Boek☝️

Alexis Stroo
12/09/2022
0

Wat een fantastisch boek

Bravo

Wat vind JIJ?

Aantal sterren