Cover van boek Troubadour
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2010 | 313 pagina's
ISBN: 9789047511717

Troubadour

Zuid-Frankrijk, 13de eeuw. Troubadours reizen van hof naar hof om hun liefdespoëzie te declameren. Maar er zijn veranderingen op til: onder invloed van de paus bindt een groep noorderlingen de strijd aan met de ketters. Bertran, troubadour en kathaar en Elinor, een jonge edelvrouw, raken beiden op hun manier bij de strijd betrokken.

Stap in de levendige wereld van Troubadour: snippers liefdespoëzie van de troubadours, verraad en intriges aan het hof, vrolijke joglars en goochelaars, strijdende katharen. Dit bonte gezelschap vormt de spil van een krachtig historisch verhaal over échte liefde die alle oorlogen en verraad overwint.

Lees een stukje

Elinor werd veel rustiger nu ze eenmaal had besloten dat ze onder geen voorwaarde met de oude Le Viguier ging trouwen, wat haar ouders ook zeiden. Ook verloor ze haar eetlust, wat alleen werd opgemerkt door Hugo, die haar strooptochten in de keuken miste. Hoe minder ze at, hoe geconcentreerder ze kon nadenken. Ze praatte met niemand over haar dilemma, want ze wist zelf veel te goed wat haar alternatieven waren. Ze had twee mogelijkheden: het klooster in gaan of een einde aan haar leven maken.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.566665
kato
10/06/2014
0

mooi

Ungoliant
18/12/2013
0

Dit is de perfecte mix van melodrama, avontuur, actie en romantiek.

Tim
13/01/2013
0

Ik vond "Troubadour" geen slecht verhaal, maar Hoffmans Stravaganza-serie en De Valkeniersknoop zijn toch veel beter. Ik vind dat dit boek een beetje minder diep graaft, zo lijkt het wel. Maar het is nog steeds een boek om gelezen te hebben.

rien
27/05/2011
0

heerlijk en droevig

Wat vind JIJ?

Aantal sterren