Cover van boek Manhatan
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2009 | 294 pagina's
ISBN: 9789045107646
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: naar het water

Manhatan

Peye is de zoon van een Amsterdamse prostituee en een onbekende vader. Een vreemdeling vertelt Peye dat zijn vader de directeur-generaal is van Nieuw Amsterdam, de Nederlandse nederzetting in Amerika.
De jongen besluit zijn vader op te gaan zoeken en monstert aan op het schip de Bonte Spegt. Vlak voor de Amerikaanse kust lijdt het schip schipbreuk. Meer dood dan levend wordt Peye op het strand gevonden door het indianenmeisje Waupatukway.
Ze sluiten vriendschap en ontmoeten ook de zwarte kindslaaf Manuel. Samen proberen ze te overleven in een vijandige wereld.

Doordat Rob Ruggenberg afwisselend zijn drie hoofdpersonages aan het woord laat, krijg je als lezer een goed beeld van dit rauw stukje geschiedenis van Nederland. Meeslepend en levensecht!

Lees een stukje

Hij wist nu wel zeker dat hij een zoon van die Willem Kieft was, anders was dat oude mens niet zo kwaad geworden. Zijn eigen oma nota bene!
Dat rijkeluiszoontje Willem had zijn moeder zwanger gemaakt en toen hadden ze haar weggestuurd. Zo ging het altijd met arme dienstmeisjes die in verwachting raakten, dat wist hij wel. Zijn vader had zijn moeder aan haar lot overgelaten, en zo was ze tenslotte in de goot terechtgekomen. Het was dus de schuld van zijn vader dat ze zo in de ellende zaten. Hij balde zijn vuisten. Die Kiefts waren rotzakken, en die Willem was de grootste rotzak van het hele stel!
H ij beloofde zichzelf dat hij wraak zou nemen - als hij maar wist hoe!

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.076985

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren