Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2015 | 271 pagina's
ISBN: 9789045118758
Dit boek staat in de lijst Op tijdreis

Haaieneiland

Roemer heeft er schoon genoeg van. Al maanden dobberen ze rond in de Stille Zuidzee. Het leven aan boord wordt steeds lastiger: het eten is bedorven, de matrozen moeten zwaar werk doen en het weer is ook erbarmelijk. Dan loopt het schip op een klif. Samen met vier anderen besluit Roemer op een klein koraaleiland te blijven. Daar wordt zijn leven nog moeilijker...
Dit spannende verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het speelt in 1722, toen er ook echt een schip vastliep bij het eiland Takapoto.

Voor lezers met zin voor avontuur en die tegelijk graag historische boeken lezen. Dit stoere verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het speelt in 1722, toen er ook echt een schip vastliep bij het eiland Takapoto.

Lees een stukje

Roemer greep het geladen geweer dat naast hem lag. Kwartiermeester Jansse had hem opdracht gegeven de gestolen spullen te bewaken terwijl de mannen de omgeving verkenden. 'Als er zo'n bruine komt, meteen schieten!' had Baltus Jansse bevolen.
Het enige dat het meisje aanhad was een kort rokje. Achter haar rechteroor stak een witte bloem. Roemer liet het geweer zakken. Hij slikte en kreeg een kleur als vuur. Hij had nog nooit een meisje bloot gezien.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.32222
3.3/5 9 stemmen
felix
18/10/2018
0

lijkt me een tof boek ik ga het eens kopen en het lezen!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren