Cover van boek Piratenzoon
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2017 | 313 pagina's
ISBN: 9789045121031

Piratenzoon

Zain groeit op in het Marokko van de zeventiende eeuw. Hij is voorbestemd om te gaan studeren in een gerenommeerde Koranschool in Istanboel. Onderweg wordt hij echter door de Spanjaarden gevangen genomen. Hij komt als slaaf op een galeischip terecht, dat hen naar Zeeland voert. Daar is een opstand uitgebroken, en de slaven moeten mee vechten tegen de opstandelingen...

Een superspannend verhaal dat je doet kennismaken met het zeventiende-eeuwse Marokko én het zeventiende-eeuwse Nederland. Maar vooral met de gruwel van de oorlog en het vreselijke bestaan op een slavenschip.

Lees een stukje

In hun poging om te ontsnappen zeilden de galeien recht op de Engelse krijtrotsen af. Vlak voordat ze aan de grond zouden lopen draaiden ze. Op een van de galeien klonk geschreeuw en gejoel. Zain zag hoe tientallen roeislaven overboord sprongen en naar het smalle strand zwommen. De Spaanse soldaten schoten op hen.
Hoe kwamen die roeiers los? Hadden ze ook vijlen te pakken gekregen? Of hamers? Zain keek naar meneer Cemal. Die keek terug, strak, zonder maar een wenkbrauw op te trekken.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.666665
3.7/5 3 stemmen
Hacker 2.0
26/10/2020
0

Dit boek? is nice!!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren