Cover van boek Varkensribben
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Prometheus | 2020 | 221 pagina's
ISBN: 9789044643961

Varkensribben

Marieke is een jonge verpleegster en werkt in een bejaardentehuis. Dag in, dag uit zorgt ze uiterst respectvol voor de ouderen. Wanneer Marieke en haar vriend Blok uit elkaar gaan, blijft ze achter zonder geld, zonder huis, zonder vangnet. Noodgedwongen slaapt ze in een huurauto aan de vaart. Terwijl haar persoonlijke leven ontrafelt, zorgen besparingen ook voor problemen op haar werk.
Eenzaam ploetert Marieke verder, tijdens een verstikkende hittegolf. Ze vindt zichzelf pas terug wanneer ze de confrontatie met haar verleden aangaat.

Varkensribben is het debuut van Amarylis De Gryse. Een tragikomedie doorspekt met Vlaamse gerechten, zoals koninginnenhapje, worst met appelmoes en gehaktballen. De beschrijvingen doen je watertanden en maken het verhaal van Marieke memorabel.

Lees een stukje

Het was enkel moeder en ik. De keuken was van ons. Ze plaatste de boodschappentas op de tafel en stalde alles uit, één voor één, alsof ze een klein kraampje had dat enkel gehaktbalingrediënten verkocht en nu werd het menens. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren