Cover van boek Varkensribben
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Prometheus | 2020 | 221 pagina's
ISBN: 9789044643961
Dit boek staat in de lijst Leesjury: de boeken van 2021-2022

Varkensribben

Marieke is een jonge verpleegster en werkt in een bejaardentehuis. Dag in, dag uit zorgt ze uiterst respectvol voor de ouderen. Wanneer Marieke en haar vriend Blok uit elkaar gaan, blijft ze achter zonder geld, zonder huis, zonder vangnet. Noodgedwongen slaapt ze in een huurauto aan de vaart. Terwijl haar persoonlijke leven ontrafelt, zorgen besparingen ook voor problemen op haar werk.
Eenzaam ploetert Marieke verder, tijdens een verstikkende hittegolf. Ze vindt zichzelf pas terug wanneer ze de confrontatie met haar verleden aangaat.

Varkensribben is het debuut van Amarylis De Gryse. Een tragikomedie doorspekt met Vlaamse gerechten, zoals koninginnenhapje, worst met appelmoes en gehaktballen. De beschrijvingen doen je watertanden en maken het verhaal van Marieke memorabel.

Lees een stukje

Het was enkel moeder en ik. De keuken was van ons. Ze plaatste de boodschappentas op de tafel en stalde alles uit, één voor één, alsof ze een klein kraampje had dat enkel gehaktbalingrediënten verkocht en nu werd het menens. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren