Cover van boek Zeitoun
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lebowski | 2010 | 365 pagina's
ISBN: 9789048806577

Zeitoun

Het is eind augustus 2005. New Orleans maakt zich klaar voor orkaan Katrina. Veel inwoners vluchten de stad uit, dat is trouwens verplicht, maar Abdulrahman Zeitoun besluit te blijven. Hij is een aannemer en wil zijn werven en zijn huis beschermen.
Als de orkaan voorbij is en de stad onder water staat, peddelt Zeitoun met zijn oude kano door de verwoeste straten. Hij probeert andere achterblijvers te helpen. Soms kan hij via een nog werkende telefoon contact opnemen met zijn familie. Maar na een week houdt dat op. Niemand hoort nog van Zeitoun. Een nachtmerrie begint, zowel voor Zeitoun als voor zijn ongeruste familie. Wat is er in 's hemelsnaam gebeurd?

Dit boek neemt je verder mee dan je eerst denkt. Het begint als een familiegeschiedenis, het verhaal van een migrant die in Amerika terechtkomt, van een vrouw die zich bekeert tot de Islam, van een gelukkig huwelijk. Maar als de stad overstroomt, wordt het ook een verhaal van angst, willekeur, staatsterreur en racisme.
Erg verontrustend hierbij is dat niets in dit boek verzonnen is. Het is het resultaat van veel interviews en intensieve research. In een zogenaamd beschaafd land kan heel wat mislopen.

Lees een stukje

Het was een heldere dag en de stad stond blank zo ver het oog reikte. Iedere inwoner van New Orleans is zich bewust van het risico van een grote overstroming in een stad die omgeven is door water en slecht ontworpen dijken, maar wat hij nu zag overtrof alles wat hij zich ooit had voorgesteld. Hij kon alleen maar denken aan de dag des ordeels en aan Noah en veertig dagen regen. Maar het was ook rustig, stil. Niets bewoog. Hij zat op een dak en tuurde de horizon af op zoek naar een mens, een dier of een voertuig, iets dat bewoog. Niets.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren