Cover van boek De kleine Johannes
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Abraxas | 2017 | 160 pagina's
ISBN: 9789079133024
Dit boek staat in de lijst Sprookjes

De kleine Johannes

Je (groot)ouders zullen 'De kleine Johannes' vast en zeker kennen. Deze klassieker uit de Nederlandse literatuur stond namelijk vroeger op de leeslijst van het middelbaar onderwijs. Vele duizenden lezers zijn je dus voorgegaan in de sprookjesachtige droom, waarin de jonge Johannes het elfje Windekind ontmoet.

Windekind neemt Johannes mee op een dol en leerrijk avontuur langs insecten, bosdieren en kabouters. Die bonte personages leiden Johannes op hun beurt naar andere magische plekjes in de natuur, en tenslotte naar de stad. Zoals in elk goed sprookje zijn Johannes' omzwervingen symbolisch voor zijn ontwikkeling van jongetje naar volwassene. Volg jij Johannes en Windekind op hun wonderlijke reis?

Lees een stukje

Het kreupelhout werd minder dicht, en toen Windekind met zijn bloem de grashalmen uiteenschoof, zag Johannes een helder verlicht open plekje, waar de krekeltjes bezig waren tussen het dunne, spichtige duingras hun lessen te leren.
Shrrr! Shrrr!
Een grote, dikke krekel was meester en overhoorde. Eén voor een sprongen de leerlingen naar hem toe, altijd met één sprong heen en één sprong weer naar hun plaats terug. Wie mis sprong moest op een paddestoel te pronk staan.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren