Cover van boek Een rimpel in de tijd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | 2018 | 207 pagina's
ISBN: 9789024580606

Een rimpel in de tijd

Meg’s vader verdween spoorloos bij een wetenschappelijk experiment. De enigen die er nog van overtuigd zijn dat hij terug zal komen, zijn Meg, haar jongere broertje Charles Wallace, en hun mama. Wanneer er drie vreemde dames in hun buurt komen wonen die vriendschap sluiten met de kleine Charles, vertellen zij hem dat hun vader nog gered kan worden.
Het kost Meg, Charles Wallace en hun vriend Calvin echter een reis naar verre werelden en een strijd tegen de Duisternis die het hele universum wilt opslokken.

Een rimpel in de tijd en de andere boeken in de reeks zijn al lang grote klassiekers in Amerika. De reeks werd voorlopig nog niet volledig vertaald, maar het eerste deel werd ook al heel mooi verfilmd. Het is niet alleen een fantasyverhaal maar ook een heel filosofisch boek waarin wordt nagedacht over de aard van de mens, de wereld, de krachten in het heelal, en hoe alles erin een beetje magisch is.

Lees een stukje

’Ach, liefje, jij bent niet dom,’ had haar vader geantwoord. ‘Jij bent net als Charles Wallace. Jij ontwikkelt je in je eigen tempo. Het is alleen niet het doorsnee tempo.’
’Hoe weet je dat?’ had Meg gevraagd. ‘Hoe wéét je dat ik niet dom ben? Of denk je dat alleen maar omdat je van me houdt?’
’Ik hou van je, maar ik weet het op een andere manier. Je moeder en ik hebben een paar tests met je gedaan, vandaar.’
Ja, dat was waar. Meg had begrepen dat bepaalde ‘spelletjes’ die haar ouders met haar speelden, een soort test waren, en dat ze dat met haar en Charles Wallace vaker deden dan met de tweeling.
’Intelligentietests, bedoel je?’
’Ja, ook.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.42857
2.4/5 8 stemmen
Anoniem
06/06/2020
5

Het is heel leuk. Het is niet zoals sommige boeken voorspelbaar, en iets heel anders dan de andere boeken die ik al heb gelezen. Het was geen soort boek die ik graag lees, maar toch heel leuk en spannend. Het boek is mooi en goed gemaakt. Proficiat!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren