Cover van boek Een rimpel in de tijd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | 2018 | 207 pagina's
ISBN: 9789024580606

Een rimpel in de tijd

Meg’s vader verdween spoorloos bij een wetenschappelijk experiment. De enigen die er nog van overtuigd zijn dat hij terug zal komen, zijn Meg, haar jongere broertje Charles Wallace, en hun mama. Wanneer er drie vreemde dames in hun buurt komen wonen die vriendschap sluiten met de kleine Charles, vertellen zij hem dat hun vader nog gered kan worden.
Het kost Meg, Charles Wallace en hun vriend Calvin echter een reis naar verre werelden en een strijd tegen de Duisternis die het hele universum wilt opslokken.

Een rimpel in de tijd en de andere boeken in de reeks zijn al lang grote klassiekers in Amerika. De reeks werd voorlopig nog niet volledig vertaald, maar het eerste deel werd ook al heel mooi verfilmd. Het is niet alleen een fantasyverhaal maar ook een heel filosofisch boek waarin wordt nagedacht over de aard van de mens, de wereld, de krachten in het heelal, en hoe alles erin een beetje magisch is.

Lees een stukje

’Ach, liefje, jij bent niet dom,’ had haar vader geantwoord. ‘Jij bent net als Charles Wallace. Jij ontwikkelt je in je eigen tempo. Het is alleen niet het doorsnee tempo.’
’Hoe weet je dat?’ had Meg gevraagd. ‘Hoe wéét je dat ik niet dom ben? Of denk je dat alleen maar omdat je van me houdt?’
’Ik hou van je, maar ik weet het op een andere manier. Je moeder en ik hebben een paar tests met je gedaan, vandaar.’
Ja, dat was waar. Meg had begrepen dat bepaalde ‘spelletjes’ die haar ouders met haar speelden, een soort test waren, en dat ze dat met haar en Charles Wallace vaker deden dan met de tweeling.
’Intelligentietests, bedoel je?’
’Ja, ook.’

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.5
2.5/5 6 stemmen
tashiera
14/02/2023
0

Heel mooi boek maar ik kan niet tot het einde lezen

 

Aingie 4stwc
09/03/2021
3

Dit verhaal gaat over meg, haar broertje Charles en hun vriend Calvin. Meg’s vader verdwijnt plotseling na een onderzoek over tijdreizen. Meg, haar broertje en Calvin gaan opzoek naar Meg’s vader. Tijdens het zoeken reizen ze naar een planeet en proberen hem daarop te sporen. Zullen ze hun vader vinden?

Een rimpel in de tijd ook wel A wrinkle in time genoemd blijkt een klassieker te zijn, het fantasyboek voor kinderen van auteur Madeleine L’Engle is verkrijgbaar op verschillende sites en bibliotheken. Het boek werd ook tot film omgebracht door Disney, in de film spelen der nog wat bekende gezichten zoals: (Oprah Winfrey, Rees Witherspoon, Chris Pine,… ) het boek is al uit sinds 1962. Daarom noemt men dit een klassieker, mensen hebben van het boek genoten maar nu dat het meegaat in de generaties vinden mensen he nog steeds prettig.

Madeleine L’Engle was de fantastische auteur van dit boek, ze schreef zowel ficties, non-ficties en poetry. Ze heeft vervolgen op ‘Een rimpel in de tijd’ geschreven (Een wind in de deur, vele waters,…) jammer genoeg is de auteur overleden. Mensen genoten van haar werk en zeggen dat ze talent had voor boeken schrijven. Haar boeken die nu meegaan in generaties gaat niet snel verdwijnen. De vervolgen van ‘Een rimpel in de tijd’ werden niet omgezet in het Nederlands maar als je ze wilt lezen, kan je ze in het Engels op E-book of nog andere sites krijgen. Bekijk dan zeker haar andere boeken, ik vind dat ze echt interessant kunnen zijn. Ze heeft haar eigen manier van schrijven, dat maakt het verhaal altijd beter en interessant. Dus ik zou zeker gaan kijken of je haar andere boeken leuk vindt.

Dit boek was goed maar persoonlijk niet mijn favoriet, de emotionele banden in het boek vond ik wat te maar het verhaal zelf is goed opgebouwd. Door het verhaal over tijdreizen zo geloofwaardig te maken zat ik er echt in, het leek alsof ik mij alles kon voorstellen alsof ik het zelf heb meegemaakt. Maar ik vond het niet slecht maar ook niet goed ze kwamen wel geloofbaar uit in het boek, maar ik weet niet toen ik het boek zelf las had ik een rare feeling. Boeken over fantasie, magie en al van die dingen vind ik nog leuk en dit was nog okay. Het was wat serieuzer dan wat ik normaal lees. Ik raad dit boek aan voor de mensen die graag fantasie lezen, maar toch nog in de real world willen blijven. Dan is dit boek echt iets voor jou.

Waar kan je hem vinden? Ik ben hem gaan halen in de bibliotheek van Londerzeel, ik zal jullie een paar plaatsen geven waar die nog verkrijgbaar zijn. Zoals: standaard boekenhandel, bibliotheek (hangt af van beschikbaarheid) en op bol.com en E-book.

Ik zou zeggen dat dit wel interessant was om te lezen, kort samengevat. Het boek is nog okay niet echt wat ik zou lezen maar ik genoot ervan.

Anoniem
06/06/2020
5

Het is heel leuk. Het is niet zoals sommige boeken voorspelbaar, en iets heel anders dan de andere boeken die ik al heb gelezen. Het was geen soort boek die ik graag lees, maar toch heel leuk en spannend. Het boek is mooi en goed gemaakt. Proficiat!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren