Cover van boek Wat is de wat
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lebowski | 2015 | 639 pagina's
ISBN: 9789048802715
Dit boek staat in de lijst Vluchtelingen

Wat is de wat

Wat is de Wat is het indrukwekkende verhaal van Valentino Achak Deng, een Soedanees jongetje dat op de vlucht slaat voor de vreselijke oorlog in zijn land. Alles begint wanneer Arabische milities zijn geboortedorp aanvallen, alle huizen in brand steken en velen van zijn familieleden en vrienden meenemen of vermoorden. De nog piepjonge Valentino weet te ontsnappen en zal jaren rondzwerven, alleen of met andere jonge vluchtelingen. Dit boek gaat over zijn tocht, over de honger, de gevaren onderweg, de constante dreiging van de soldaten, de eenzaamheid, maar ook over de hoop dat het ooit wel beter moet worden.

Een vreemde titel en een klapper van een boek. Maar wat een ongelooflijk straf verhaal! Als je dit boek gelezen hebt, kijk je met heel andere ogen naar mensen die op de vlucht slaan voor oorlog of geweld. Tegelijkertijd bezorgt het boek je een ongemakkelijk gevoel. Want terwijl jij dit boek rustig thuis leest, zijn er mensen zijn die in onmenselijke omstandigheden op de vlucht zijn.

Lees een stukje

Toen we dichterbij kwamen, zagen we een kleine grijze berg waar aan alle kanten jongens omheen stonden. Honderden jongens, tien rijen dik rond de olifant. Eén jongen trok aan het oor van het beest. Hij was op de kop geklommen en was nu bezig het oor van de schedel te scheuren (…) Hij had al het vlees gepakt dat hij te pakken kon krijgen en at het zo op, rauw; het bloed van het beest droop van zijn gezicht.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.092855

Wat vind JIJ?

Aantal sterren