Cover van boek Het moois dat we delen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Angèle | 2020 | 270 pagina's
ISBN: 9789022336953
Dit boek staat in de lijst Alleen zijn

Het moois dat we delen

Soumia is geen gewone jonge vrouw, ze draagt de gevolgen van een loodzwaar verleden met zich mee. Een aantal jaren geleden was ze ongewild betrokken bij iets vreselijk, waardoor ze wordt uitgesloten door de gemeenschap in haar Brusselse woonwijk. Wanneer ze aan de slag gaat bij de kruidenierszaak komt ze in contact met een oudere man. De twee vereenzaamde zielen groeien langzaam naar elkaar toe, terwijl ze herstellen van oude littekens. Het einde van hun verhaal zal je nog lang bijblijven. 

Ish Ait Hamou is meedogenloos en toont hoe onze maatschappij meer en meer polariseert, maar hij doet het met respect, en aan de hand van wondermooie zinnen en beeldspraak. Het moois dat we delen werd verdiend een bestseller in Vlaanderen.

Lees een stukje

Voor de schoolpoort draai ik me om en ongewild kijk ik recht in de ogen van een moeder. Ze kijkt me aan en ik haar. Ik zie een zekere angst in haar blik. Haastig draait ze zich om en ze geeft snel een duwtje in de rug van haar zoon. Haar gebaren zijn kwaad, hoe durf ik haar zich zo ongemakkelijk te laten voelen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.42857
4.4/5 7 stemmen
Anoniem
01/03/2024
4

Leest vlot, spannend ook.

Mesut
25/11/2023
5

Ik vond het een prachtig boek, want eens je mee bent met het verhaal leest het heel gemakkelijk. Ik werd ook beetje emotioneel. Je voelt ook een band met de personages. Echt een aanrader.

amie
21/11/2023
5

Ik vond het een prachtig boek, ik werd er zelf emotioneel van. Het boek leest zeer vlot, wat wel echt heel fijn is.

 

Lisa
13/05/2021
4

Ik vond dit een heel goed boek. Je moet er wat in komen in het begin maar eens je mee bent in het verhaal leest het heel gemakkelijk en voel je echt een band met de personages.

Zeker de moeite waard om te lezen!

Luna
12/11/2020
5

Een super goed boek. In het begin wat langdradig maar na een tijdje leest het vlot. Bepaalde stukken snap je niet meteen, maar hoe verder je leest hoe meer je het begrijpt.?

06/11/2020
5

het lijkt een heel tof boek!!!❤️☺️

Wat vind JIJ?

Aantal sterren