Cover van boek Antigone in Molenbeek
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2017 | 78 pagina's
ISBN: 9789023463481
Dit boek staat in de lijsten Mythen en legenden Racisme

Antigone in Molenbeek

Nouria komt naar het politiebureau. Ze wil het lijk van haar broer opeisen. Ze wil hem begraven. De agent is niet meteen te vinden voor dit voorstel: 'We zullen zien wat we zullen zien, en als we dat niet zien, dan zien we wel weer'.
Nouria, een rechtenstudente, gaat zelf op onderzoek uit. En zo belandt ze zelf in de cel.

Kort en krachtig, mooie woorden, grote emoties en grote vragen: deze monoloog, een toneeltekst met één personage, heeft het allemaal. In minder dan 80 bladzijden leef je mee met Nouria. Je blijft achter met grote vragen, zoals: Waarom wil de politiek niet dat een zus haar broer begraaft, ook al pleegde die broer een zelfmoordaanslag? Mag je iedereen begraven? Waarom komt racisme altijd weer bovendrijven? Kan je gek worden van ontgoocheling?

Lees een stukje

Meneer Agent, weet u al iets meer?
De blik boven de stapels is niet onvriendelijk.
Wel kijk, regarde, chère Nouria, de zaak is deze.
We weten nog altijd niet zeker waar uw broer...
Enfin, waar de rest van uw broer... enfin ik bedoel:we weten nog altijd niet of het materiaal nog wel wordt vrijgegeven.
Het materiáál... Meneer?! Maar meneer, dat duurt nu al weken dat ik...

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Jitse Timmermans
19/05/2021
5

Ik vind dit een prachtig boek, de schrijfstijl is geniaal. Ik raad dit zeker aan als je graag spannende boeken leest. Het boek is ook zeer makkelijk te lezen, ondanks de geweldige zinsbouw van Stefan Hertmans. Dus haast je naar de bibliotheek en lees dit boek!?

rayhana
26/03/2019
0

ik wil mijn mening geven over het boek Antigone in Molenbeek van de Auteur Stefan Hertemans.Ik vind dat het een helle mooi en interessant boek is. Het spreekt echt over dingens die in de realiteit ook kunnen gebeuren.Het meisje waarover het boek praat heet nouria en zij is student in de rechten in Brussel . Ze woont i, Oud Molenbeek . Ze heeft een groot verdriet achter de rug . Haar broer is gestorven maar de politie wil zijn lijk niet vrijgeven omdat hij een terorist was toch zal Nouria alles problemen om haar broer te laten begraven . Omdat zij vindt dat hij er ook revcht op heeft ik raad het aan om te lezen .

Wat vind JIJ?

Aantal sterren