Cover van boek Als je iemand verliest die je niet kan verliezen : novelle
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Manteau | 2016 | 109 pagina's
ISBN: 9789022332504

Als je iemand verliest die je niet kan verliezen : novelle

Sheila is chirurg. Sulayman is nachtwaker. De twee ontmoeten elkaar op de trein en beginnen te praten. Dan wordt Sheila de chirurg die haar man verloor, en op weg is naar een nieuwe baan in een nieuwe stad. Sulayman wordt de Palestijnse vluchteling, die zijn gezin verloor. Allebei willen ze vechten, om weer gelukkiger te worden. Allebei hebben ze spoken in hun hoofd. Dan komt er een spoedgeval binnen in het ziekenhuis. Een man is ernstig gewond. Kan dokter Sheila hem redden? Ze is zo nerveus. Want is dit Sulayman?

Heel soms kruipt een kort boek helemaal onder je vel. Dit verhaal is er zo eentje. Het is een ongelooflijk mooi en ook emotioneel verhaal. We mogen even in het hoofd van twee gekwetste mensen kruipen, en ervaren hoe je kwetsuren altijd meeneemt, en heel erg mens blijft. Aangrijpend!

Lees een stukje

‘Ik had liever dat we allemaal naar de winkel gingen. Maar er is geen goede plaats of goede tijd. Je bent waar je moet zijn en waar je bent is soms goed en soms slecht.’ ‘Zoals nu in deze trein dan.’ ‘Ja, maar nu is goed, hè?” ‘Dat is het zeker. Je hebt al veel meegemaakt en overleefd.’ ‘Ja, een leeuw en een oorlog.’ ‘Wel, zie je, je hoeft geen dokter te zijn om Super-man te zijn. Jij bent ook Superman, jij bent Sulay-man.’ Deze keer was het de schaterlach van Sulayman die tot in de andere wagon te horen was.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Zoë
05/05/2022
0

Ik vind dat iedereen dit verhaal ooit eens moet lezen. 

Zita
19/03/2020
5

Prachtig gelachen en gehuild

Wat vind JIJ?

Aantal sterren