Cover van boek Huis van glas
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Karakter | 2017 | 352 pagina's
ISBN: 9789045211688
Dit boek staat in de lijst Papaboeken

Huis van glas

Je kan op internet niets ophefmakends posten of een heleboel vreemden spuien er hun mening over. Wanneer Jared Stone besluit op eBay zijn leven te veilen, gaat het net zo. De man heeft een ongeneeslijke hersentumor en wil de toekomst van zijn vrouw en dochters veilig stellen. De bieders hebben elk hun eigen - soms ronduit bizarre - motieven. Een tv-producer hoopt met een realityshow van het gezin een kijkcijferkanon te maken. Een non wil dan weer een zieltje redden. Maar wanneer de mallemolen van een publiek leven in gang wordt gezet, komt er voor het gezin ook hulp uit onverwachte hoeken. En die kan Jareds 15-jarige dochter, die al die aandacht haat, goed gebruiken.

Dit humoristische boek is herkenbaar voor iedereen die wel eens sociale media gebruikt of naar reality-tv kijkt. Je kan er heel wat mee bereiken maar ze kunnen ook iemands leven verwoesten. Door het wisselende perspectief van iedereen die een graantje mee wil pikken van Jareds levenseinde, zie je hoe sociale media ons leven beheersen. Net zoals in die media is het moeilijk om weg te klikken wanneer dit boek ons inkijkjes geeft in de levens van al die personages. Hun herinneringen en diepste verlangens doen je verder lezen en hopen op meer. Maar misschien ben je dan geen haar beter dan de sensatiebeluste kijkers van Op leven en dood... . Stof tot nadenken!

Lees een stukje

Op leven en dood kreeg zendtijd van negen tot tien uur 's avonds, zeven dagen per week, zo lang als Jared leefde. Elke aflevering zou een gemonteerde collage zijn van scènes uit het huishouden van de Stones die in de afgelopen vierentwintig uur waren opgenomen, in combinatie met interviews met Jared en zijn gezin. Ethan was van plan de eerste paar afleveringen te gebruiken om kijkers te laten wennen aan het uitgangspunt van de show, en vervolgens een interactief segment te introduceren en beroemdheden te laten opdraven.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
EggLord66
16/09/2022
5

is een goed boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren