Cover van boek Cel 7
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2017 | 384 pagina's
ISBN: 9789024576883
Dit boek staat in de lijst Winnaars Leesjury

Cel 7

Wanneer Jackson Paige vermoord wordt, lijkt de schuldige meteen bekend. De 16-jarige Martha bekent meteen. Ze verdwijnt in één van de zeven cellen. Het publiek mag telefonisch stemmen of Martha op dag zeven wordt vrijgelaten of de doodstraf krijgt. Martha’s vriendje Isaac, haar therapeute Eve en enkele anderen proberen Martha’s onschuld te bewijzen, maar de media zenden vooral valse beschuldigingen uit over haar. Het wordt een race tegen de klok…

De auteur Kerry Drewery biedt een interessante blik op een totaal ontspoorde maatschappij. Burgers kunnen zonder enige kennis van zaken een verdachte ter dood veroordelen of net vrijspreken. Via een heleboel cliffhangers bouwt de auteur spanning op. Als lezer word je meermaals op het verkeerde been gezet, en het einde laat je gegarandeerd ontredderd achter.

Lees een stukje

‘Ik heb het gedaan!’ roep ik. ‘Ik heb hem neergeschoten! Ik heb Jackson Paige vermoord.’ Ik hoor hun antwoord niet.
Hun ogen kijken vol afgrijzen naar me, handboeien om mijn polsen, koud als hun harten.
Ze leven in de luchtbel van de Avenues en de City, laten de glans reflecteren zonder zich af te vragen wat daarbuiten is.
Over zeven dagen ga ik dood omdat dat moet, maar daarna zullen hun luchtbellen knappen en zal iedereen de waarheid weten.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.00124
Mahmud
19/09/2021
5

Ik zag alleen de achterkant en was direct in love met de boek👍

Lieke Vergote
05/12/2020
4

Ik vond het een zeer mooi boek. Het is zeker een aanrader. Het leest zeer vlot en er gebeurden dingen die je totaal niet verwacht. Het boek is spannend, ontroerend en mooi tegelijk . 

Zita Buysschaert
21/11/2020
3

Ik vond het een uitnodigend boek maar de eerste hoofdstukken vond ik langdradig en sommige hoofdstukken waren moeilijk te volgen. Naar het einde van het boek werd het wel spannend met een verrassend einde!! Benieuwd naar het vervolg .

Wat vind JIJ?

Aantal sterren