Cover van boek Vogel zonder vleugels
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Callenbach | 2013 | 256 pagina's
ISBN: 9789026607486
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Azië

Vogel zonder vleugels

Yoora groeit op in Noord-Korea, elke dag plichtsgetrouw zwoegend om al het werk gedaan te krijgen, ervan overtuigd dat de Grote Leider het beste met haar voorheeft. Tot er barstjes ontstaan in haar geïndoctrineerde beeld van de wereld. Wanneer haar familie wordt aangegeven voor ongehoorzaamheid en in een werkkamp terecht komt, bestaat haar leven enkel nog uit overleven. En wordt de waarheid over haar land pijnlijk duidelijk.

Dat is een rauw boek dat je keihard met de neus op de gruwelijke Noord-Koreaanse realiteit drukt. Het slaagt er knap in te tonen hoe indoctrinatie werkt, tot wat mensen in staat zijn maar ook hoe liefde de meest onmenselijke omstandigheden draaglijk maakt.

Lees een stukje

Mijn leven is zo gewoon, zo voorspelbaar, zo saai en eentonig. De enige opwindende gebeurtenissen zijn de verjaardag van onze Geliefde Leider en de verjaardag van Zijn vader, onze Eeuwige President, Kim Il-sung. Dan krijgen we een dag vrij van school en van ons werk om een rode bloem aan de voet van hun standbeeld te leggen en hun lof te zingen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
elisa
25/10/2021
0

geweldig boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren