Cover van boek Jasper Jones
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2010 | 365 pagina's
ISBN: 9789023458401

Jasper Jones

Charlie Bucktin is heel verbaasd wanneer Jasper Jones, outcast van het dorpje Corrigan, zijn hulp inroept. Jasper heeft zonet zijn vriendin en soulmate Laura Wishart vermoord teruggevonden op ‘hun’ geheime plek. Wat moet er gebeuren met Laura’s lichaam? En wat met de dader die nog ergens rondloopt? Charlie wordt tegen zijn zin meegesleept in een bijzonder aangrijpende zaak. Dan wordt Charlie ook nog eens verliefd op Eliza Wishart, de zus van het slachtoffer. Een netwerk van geheimen en leugens komt naar boven…

Jasper Jones is een fijnzinnige adolescentenroman, die de complexe geest van mensen beschrijft. Ook biedt Silvey een knap portret van een afgesloten gemeenschap in een klein Australisch dorpje, vol angst en vooroordelen. De moeilijke relatie tussen ouders en kinderen, de Vietnamoorlog en het racisme, de eerste verliefdheid en de kracht van ware vriendschap maken de roman tot een ‘must read’, liefst op van die warme zomerdagen waar geen eind aan lijkt te komen.

Lees een stukje

Waar ik helemaal niks van snap, is hoe dit heeft kunnen gebeuren. Hoe kan iemand zoiets doen? Een meisje vermoorden. Een meisje mee het bos in nemen en haar slaan en dan in haar nachthemd ophangen aan een boomtak. Laura Wishart is dood, ik heb haar warme lichaam aangeraakt en zij heeft me gestraft met de vloek van angst en verdriet. En ik mag hopen dat ze haar niet vinden voordat wij de waarheid hebben gevonden.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
1

Wat vind JIJ?

Aantal sterren