Cover van boek Mijn zusje, de seriemoordenaar
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Pluim | 2018 | 230 pagina's
ISBN: 9789492928061
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Afrika

Mijn zusje, de seriemoordenaar

In dit boek wordt een moord gepleegd. Dat is geen spoiler, want het is al duidelijk vanaf de eerste pagina. Waarom de vrouwelijke personages worden aangezet tot moord, dat is een heel ander paar mouwen.
Het hoofdpersonage, verpleegkundige Korede, is plichtbewust en braaf. Haar kleine zusje, de bloedmooie Ayoola, is het tegenovergestelde: onverantwoordelijk en wispelturig. Bovendien heeft ze al twee vriendjes vermoord. Telkens schiet Korede haar te hulp. Nu heeft Ayoola haar oogje laten vallen op een knappe collega van Korede (op wie Korede eigenlijk zelf verliefd was).
Per definitie ben je een seriemoordenaar vanaf 3 moorden. Zal het zover komen dat Ayoola een seriemoordenaar wordt? Of kan Korede dit tegenhouden?

De Nigeriaanse schrijfster Oyinkan Braithwaite schreef een hit. Het boek is immens populair. Je leest het dan ook in één ruk uit. Tegelijkertijd is het boek zoveel meer dan een spannende thriller. De auteur presenteert de lezer ethische vragen rond moord en familie.

Lees een stukje

Het was niet haar bedoeling geweest hem te vermoorden, ze wilde hem afschrikken, maar hij was niet bang voor haar wapen. Hij was ruim één meter tachtig en in zijn ogen moet zij een poppetje zijn geweest, met haar kleine postuur, lange wimpers en rozige, volle lippen.
(Haar beschrijving, niet die van mij.)
Ze vermoordde hem met de eerste uithaal, trof hem recht in zijn hart. Maar ze stak hem voor de zekerheid nog twee keer. Hij zakte op de grond. Ze hoorde haar eigen ademhaling en verder niets.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.2
4.2/5 5 stemmen
Alessia De Bilde
13/05/2020
4

Ik zou het boek graag lezen, omdat ik houd van spanning en avontuur.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren