Cover van boek Pigeon English
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2011 | 288 pagina's
ISBN: 9789023465898

Pigeon English

Harrison Opuku, geboren in Ghana, is nog maar net met z’n moeder en zus naar een achterstandswijk in Londen verhuisd. Vol oprechte verbazing becommentarieert hij z’n nieuwe leefomgeving en leert hij overleven in de stadsjungle. Als een klasgenoot van Harrison wordt vermoord, gaat hij samen met z’n beste vriend Dean op onderzoek uit. De lokale ‘gang’ is er allesbehalve blij mee…

Pigeon English is één van die zeldzame boeken dat echt alles heeft: een ontwapenend en onvergetelijk hoofdpersonage, de nodige dosis spanning en sensatie, en daarbij ook nog eens humoristisch geschreven. Harrison Opoku biedt een heerlijk relativerende blik op de achterstandswijk in Londen. Na bladzijden leesplezier volgt dan nog eens een onthutsende einde, dat alle zekerheden op z 'n kop zet. Een werkelijk briljant boek!

Lees een stukje

Je kon't bloed zien liggen. Het was donkerder dan je zou denken. De hele grond voor Chicken Joe's lag er vol mee. Het voelde echt niet normaal. Jordan: 'Je krijgt een miljoen pond van me als je d'raan komt.' Ik: 'Je heb geen miljoen.' Jordan: 'Eén dan.' Je wou er wel aan komen, maar je kon er niet bij. Er hing een politielint voor: POLITIE NIET BETREDEN. Als je over de lijn gaat, word je verpulverd tot as.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Thibauld Eben
17/03/2013
0

Het boek sprak me tijdens het lezen van de samenvatting heel erg aan. Helaas sloeg dit tijdens het lezen van het boek een beetje tegen. Spanning en sensatie waren zeker terug te vinden in het boek, maar ik dacht dat er toch wat meer aanwezig ging zijn. Er waren dus geen momenten waarop ik niet kon stoppen van het lezen omdat de spanning overweldigend was.
Het boek gaat eerder over het alledaagse leven dan over (het oplossen van) de moord, wat natuurlijk een deel van de spanning wegneemt.
Humor en drama zijn zeker ook aanwezig, wat natuurlijk positieve aspecten zijn.
Ook vind ik dat het boek niet altijd even duidelijk was. Hierdoor zijn er nog enkele onbeantwoorde vragen waarmee ik zit.
Het onverwachte einde verraste mij helemaal, wat ik leuk vond.
Over het algemeen was dit een aanrader voor mensen die van niet al te veel spanning houden.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren