Cover van boek Op liefde en dood
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2015 | 206 pagina's
ISBN: 9789059086647

Op liefde en dood

Hasse woont in bij Ludwina, een oudere vrouw. Haar ouders werken als dokters in Afrika. Wanneer Ludwina in coma raakt na een hersenbloeding, gebeuren er vreemde dingen. Elke nacht om drie uur krijgt Hasse bezoek dat haar meevoert naar de Vietnamoorlog in 1968. Ludwina lijkt de kans te krijgen om de fout uit haar verleden recht te zetten en Hasse belandt samen met haar in dit avontuur. Een eigenaardige figuur beweert dat als de liefde groot genoeg is, iedereen ongedeerd zal terugkomen. Maar hoe bewijs je dat?

Een mysterieus verhaal dat zweeft tussen droom en werkelijkheid. De historische achtergrond van de oorlog in Vietnam sleept je verder mee...

Lees een stukje

Wolf deed of hij Hasse niet zag, en dat zei genoeg. Anders lichtte zijn gezicht van ver op, maar nu zat zijn hoofd dus als een donkere wolk op zijn nek. De schaduw kroop tot in haar vingerkootjes. Ze waren nu acht maanden samen en al in de eerste week had ze mogen ondervinden dat te laat komen doodzonde was. Helaas was dat nu net haar zwakke punt.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.07143
3.1/5 7 stemmen
05/11/2022
0

slecht...

Aliciahalle
19/10/2022
2

Mooi maar ingewikkeld. Ook saai soms. Ik zou het niet echt aanraden.

Lore.callens
08/10/2022
3

Ik vind het een mooi boek, maar het is wel soms ingewikkeld. Als je even niet aandachtig aan het lezen bent, zal het zeer moeilijk zijn om het verhaal in verloop van tijd nog te begrijpen. Het is wel zo dat er goed over nagedacht is, er zit een mooi verhaal achter. Alleen is het soms een beetje te ingewikkeld uitgelegd. Ze begint ook soms over personages dat je totaal niet weet wie dat zijn en 30 bladzijden later begrijp je pas over wie het gaat, of welke rol die persoon heeft in het verhaal. Het heen en weer gespring zorgde er soms voor dat je moeite hebt te weten, wie wie was. Het is wel zeer mooi geschreven over de oorlog en de manier van schrijven. Het boek zou eigenlijk wel maar vanaf 20 jaar moeten zijn want er staan af en toe moeilijke woorden in dat kinderen van 15 jaar nog niet zullen begrijpen. Wat ook heel logisch is natuurlijk. Het is ook niet zo een super lang boek (206 bladzijden) dus misschien moest de schrijfster wat meer tijd nemen om uitleg te geven over de personages of over de dingen die gebeuren. Het lettertype in het boek is goed maar staat wel redelijk klein. Lezers vinden het aangenamer als het lettertype wat groter is, zo is het ook al een stuk eenvoudiger om het boek te lezen. Als de lezers ook al eens een kijkje nemen in het boek, zullen zo ook veel sneller aangetrokken worden om het boek te lezen als het een groot genoeg lettertype is, dan dat alles klein en op elkaar geschreven is. Het boek heeft verschillende genres: fictie, fantasy, oorlogsverhaal, roman, Young adult, spanning en avontuurlijk. Het is een boek met vele onderwerpen. Dat is ook wel positief omdat een boek anders saai kan worden als het alleen maar gefixeerd is op 1 onderwerp. Hier zijn er soms misschien wel iets te veel onderwerpen want het is echt zeer lastig om mee te zijn in het verhaal. Maar in het algemeen raad ik het boek zeker wel aan omdat het mooi in elkaar zit, soms wel ingewikkeld maar als je het zult lezen wees aandachtig en dan lukt het zeker en vast! Veel leesplezier voor de mensen die het boek zullen lezen!

Anoniem
25/10/2021
1

Beetje saai

Anoniem
25/10/2021
1

Beetje saai

lokinyabensly
05/09/2017
0

het is een mooi boek maar je moet wel heel goed opletten want het verhaal is ingewikkeld maar als je mee bent met het boek dan is het een pracht van een verhaal.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren