Cover van boek Blijf bij me
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Signatuur | 2018 | 284 pagina's
ISBN: 9789056726058
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Afrika

Blijf bij me

Je geaccepteerd voelen binnen je familie is belangrijk. Aanvaard worden door je schoonfamilie is dat ook, al is het soms niet simpel. Blijf bij me kijkt binnen in het huwelijk van Akin en Yejide: een jong echtpaar dat smoorverliefd is. De toon wordt al snel donker wanneer Yejide niet zwanger geraakt. De familie van Akin besluit dat hij een tweede vrouw moet nemen. Er zal een kind komen, kost wat kost. Deze ogenschijnlijk simpele opdracht heeft catastrofale gevolgen.

Dit spannende boek is een indrukwekkend debuut dat verschillende uitvoeringen van moederschap in Nigeria schetst. Een ruw verhaal over miscommunicatie, verpletterende verwachtingen van buitenaf, trots en schaamte. Het lot van de personages siddert nog lang na bij de lezer.

Lees een stukje

'Heb je ooit gezien dat God een kind baarde in de verloskamer? Zeg op, Yejide, heb je God ooit in de verloskamer gezien? Vrouwen maken kinderen, en als je dat niet kunt, ben je niet meer dan een man. Niemand zou jou een vrouw mogen noemen.' Ze greep me bij mijn polsen en liet haar stem dalen tot een fluistering. 'Dit leven is niet moeilijk, Yejide. Als jij geen kinderen kunt krijgen, dan sta je mijn zoon toe om ze met Funmi te krijgen.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 1 stem

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren