Cover van boek De laatste strijd van captain Ni'mat
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Van Gennep | 2013 | 126 pagina's
ISBN: 9789461642097
Dit boek staat in de lijsten Boeken over/uit Noord-Afrika Seks

De laatste strijd van captain Ni'mat

Captain Ni’mat, gepensioneerd piloot uit het Egyptische leger, ontdekt zijn homoseksuele gevoelens. Hij laat zich ontmaagden door zijn jonge bediende Islam en de twee beginnen een passionele verhouding. Maar de maatschappij gunt hem deze grote liefde niet: als hij voor zijn geaardheid uitkomt, zal hij uitgestoten worden. Wat zal captain Ni’Mat doen? Kiezen voor zijn luxueuze leventje met zijn vrouw in zijn villa? Of alle bruggen verbranden en kiezen voor een intense beleving van zijn seksualiteit en daarmee voor zichzelf?

Deze dunne roman zindert van de begeerte en de passie. Dit is ook een ongelooflijk moedig verhaal. De auteur is een in 2008 overleden Marokkaanse schrijver. In zijn land is dit boek nog altijd verboden. Net als captain Ni’mat overschrijdt de auteur met deze roman grenzen: schrijven over homoseksualiteit en over kiezen voor jezelf blijft moeilijk in Marokkko. Wie niet voldoet aan de maatschappelijke normen, mag niet meer meedoen. Dit boek wil een alternatieve denkwijze bieden en is een pleidooi voor individualisme. Intrigerend, passioneel en ongelooflijk knap geschreven: lezen!

Lees een stukje

Met mijn ziel overgelukkig, mijn lichaam uitgerust, rustend op een bloementapijt, mijn hoofd op het kussen en gewend naar dat van de wonderbaarlijke adolescent wiens onderbuik het bloementapijt was, keek ik hem aan; wie zal zeggen hoe? Met dankbaarheid, met verbijstering, gegeneerd bij zoveel onbeschaamd geluk?

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren