Cover van boek Moeders van de stilte: Drie vrouwen in een ander land
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2013 | 255 pagina's
ISBN: 9789085424864

Moeders van de stilte: Drie vrouwen in een ander land

Een krachtige roman over drie sterke vrouwen.
Pelin verliest haar echtgenoot en twee kinderen in een brand. Een aangestoken brand, in Gent. Toch moet ze verder, al is het maar voor haar dochter die de brand ook overleefde. Maar hoe doe je dat?
Elif verhuist naar België als ze trouwt. Deze onafhankelijke vrouw komt terecht in een huwelijk vol problemen en moet opnieuw keuzes maken.
Hülya woont al tien jaar in België en wordt ernstig ziek. Hoe moet ze verder en hoe zullen haar kinderen het redden? Elke vrouw stelt zich dezelfde vraag: wie ben ik eigenlijk echt?

Iedereen heeft er wel een mening over. Maar wat weten we echt over migratie en over de identiteit van vrouwen die migreren? Dit boek brengt met de verhalen van Pelin, Elif en Hülya alvast drie echte vrouwen in beeld. Hun twijfels en hun verlangens, hun dromen en hun angsten. Birsen Taspinar schreef de verhalen op. Zij is psychologe en wil onderzoeken wat migratie doet met vrouwen en met hele generaties. Als je zin hebt in verhalen die een diepe indruk nalaten, zit je met dit boek helemaal juist!

Lees een stukje

Elif zag in zijn ogen de wanhoop die ze zelf al maanden voelde. Had al het leed van hun huwelijk zich verzameld in zijn ogen, waardoor die rood en dik waren? Ze schrok. Hoe kon iemand in enkele maanden tijd zo verouderen? De woorden ‘hulpeloosheid’ en ‘wanhoop’ waren niet weg te slaan uit haar gedachten wanneer ze achteraf aan dat beeld dacht. Haar hart brak, maar ze toonde geen emoties.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
eden bahlbi
16/10/2022
0

ik vind dit boek goed want dit boek gaat over sterke vrouwen en omdat het echte vrouwen zijn. en ik houd van sterke vrouwen.

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren