Cover van boek De aardbeienplukker
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Clavis | 2005 | 304 pagina's
ISBN: 9044805088

De aardbeienplukker

Als haar vriendin Caro vermoord wordt, zweert Jette tijdens de begrafenis op zoek te zullen gaan naar de moordenaar om wraak te nemen. De moordenaar raakt hierdoor geprikkeld en zoekt op zijn beurt toenadering tot Jette. Zij wordt verliefd op hem, zonder te beseffen om wie het eigenlijk gaat.

Omdat je al snel begrijpt wie de moordenaar moet zijn, is dit boek veel meer dan een gewone thriller. Het is niet alleen een spannend verhaal over de zoektocht naar een seriemoordenaar, maar ook een realistisch verhaal over het dagelijks leven van drie jonge meisjes: hun vriendschap, hun ouders, frustraties, liefde en passie. Ideaal voor wie meer wil dan een gewone "whodunit"!

Lees een stukje

Een meisje dat hem haatte op hem verliefd laten worden. Hij glimlachte. Dat zou hij fijn vinden. Dat was een spel dat hem beviel. Ze kende hem niet. Ze wist niets van hem. Ze had er geen idee van dat hij de man was die ze haatte. Hij glimlachte weer, terwijl hij tranen in zijn ogen kreeg. Misschien was hij Caro toch niet onherroepelijk kwijt.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Hannah
01/03/2018
0

Een zeer leuk en spannend boek. Je kan je goed inleven in elk personage wat bij de meesten boeken niet het geval is. Het boek leest zeer vlot, wat dus ook fijn is. Ik lees nooit thrillers omdat ik dit niet zo aangenaam vind om te lezen. Maar dit boek is vast en zeker een uitzondering. Er zit ook veel emotie in wat mij dan weer meer pakt, en hierdoor vond ik het uiteindelijk ook aantrekkelijker.

Waarom dit boek juist gekozen?
We moesten een boek lezen voor school. Op het eerste zicht sprak dit boek me niet zo aan, omdat ik de titel een beetje vreemd vond. Mijn papa zei lees eens gewoon de achterflap en beslis dan of je het boek leuk zou vinden of niet. Ik las de achterflap en ik was al direct nieuwsgierig en ben dus direct begonnen met lezen. Nu ben ik enorm blij dat ik dit boek heb gekozen! dus voor iedereen ZEKER een aanrader!!!!

laura verbruggen
30/12/2013
0

Super goed boek! Ik kon het niet wegleggen en heb er een hele nacht aan gelezen! Het maakt het ook leuker om te lezen doordat je de situatie kan bekijken uit verschillende standpunten. Ik vind het boek echt goed en ga het zeker aanraden! Ook haar andere boeken ga ik lezen als aanrader van een vriendin :).

Jordy Wouters
28/03/2013
0

'De aardbeienplukker' van Monika Feth doet je meteen denken aan alledaagse situaties, maar dit boek gaat zeker niet over alledaagse situaties. Er wordt iemand vermoord en niemand weet wie de dader is. Nochtans weet je uit je eigen instinct wie de dader is, maar het boek blijft spannend tot het einde. Een origineel, spannend geschreven psychologische thriller en detectiveroman met een leuke titel!

ik ben cool
27/10/2012
0

het is een mega mooi boek. het was de eerste keer dat ik het gelezen hebt, echt mooi!! een 10 op 10

naloetje
16/04/2011
0

ik ben er net in begonnen, het is echt heel mooi geschreven enzo... wow!

Lenthiee
21/09/2010
0

Nog nooit gelezen, maar het lijkt me super! En pien, zeker een 9/10 waard ;D

Hanne Van Espen
25/06/2010
0

Ik heb dit boek vorig jaar in de zomervakantie gelezen, en ik moet zeggen dat ik het eigenlijk helemaal niet zo goed vond...

Elisa Iacopucci
29/05/2010
0

Ik heb "De aardbeienplukker" op aanraden van een vriendin gelezen en het was zeker de moeite waard! Men zegt vaak over een boek dat het boeit van de eerste tot de laatste pagina en dat je op het puntje van je stoel zit als je aan het lezen bent, wel, daar kon ik mij niet veel van voorstellen, maar nu weet ik perfect wat ze bedoelen met die uitspraken. Je zit te lezen, je wil helemaal niet weten hoe het verder gaat, maar het is zo fantastisch goed geschreven en onmogelijk spannend dat je iedere keer opnieuw aan jezelf belooft dat dit echt de laatste pagina is voor vandaag. Het boek is echt adembenemend, het doet je nadenken en je krijgt ook meteen een kijkje in het leven van een schrijver, een agent, een seriemoordenaar en 3 goede vriendinnen en je leert wat het verliezen van een vriendin inhoudt. Het feit dat de stukjes waarin de moordenaar aan bod komt in de hij- zij vertelvorm geschreven zijn laat je toe om op een of andere manier toch afstand te doen van die persoon zonder los te komen van het verhaal. Een echte aanrader!

Pien
09/01/2010
0

Ik snap niet dat ze op dit boek maar een 5/10 geven, Ik vind het een prachtig boek, megaspannend en je wordt er helemaal in meegesleept. Zeker een 9/10 waardig !!

India De Roos
15/11/2009
0

Dit boek viel mij in het begin al eerder tegen, ik kon mij niet vinden in het verhaal en de personages. Ik heb het boek dan ook niet uitgelezen.

esther milh
06/10/2009
0

Ik heb het boek gelezen voor mijn boekbespreking Nederlands. Ik koos het boek door de inhoud die op deze site stond. Normaal gezien lees ik zo'n soort boeken niet, maar dit boek vond ik een leuke ervaring. Het is een heel origineel verhaal, heel meeslepend. Het enigste negatieve punt vond ik dat het boek redelijk traag op gang kwam. Het boek gaat niet vervelen door de afwisselende standpunten waaruit verteld wordt, tegen het einde aan zit je op het puntje van je stoel! Ik ga zeker nog andere boeken van Monika Feth lezen.

Cato*
27/09/2009
0

Dit is echt een fantastisch boek,
mooi geschreven, het laat je niet meer los.

carlijn haagen
29/04/2009
0

‘De aardbeienplukker’ is een zeer mooi geschreven boek, naarmate wel ingewikkeld maar vlot om te lezen. Zelf herken ik me wel voor een heel groot deel in Jette. Vooral door haar grote doorzettingskracht, ze weet wat ze wil en dat heb ik ook. Jette is ook een meisje van het laatste moment. Dit wil zeggen dat ze net als mij alles het laatste moment nog moet nemen, opschrijven, zoeken… . Ze wil meestal ook alles weten van haar vriendinnen, maar doet er ook heel veel voor. Ik kan mij in deze situatie helemaal vinden, ik sta ook altijd open voor mensen en help anderen dan ook graag als ze een probleem hebben of ergens mee zitten. In het boek vind ik dat Jette ook een meisje is dat van de boerenbuiten houdt, ver weg van de drukten. Hiervan kan zij echt genieten. Ik zou mij later ook nooit in een stad willen vestigen, het is er veel te druk en bijna nooit stille momenten. Genieten van de natuur en de geur van de plattelandslucht. Ik herken mij dan wel in Jette als personage. Ik vind het boek een echte aanrader om te lezen. Hebt u zeker geen schrik van de 335 pagina’s want het boek leest als een boek van 100 pagina’s.

Iris Keustermans
28/04/2009
0

De aardebeienplukker is een heel mooi en ontroerend verhaal met als hoofdpersonage Jette. Jette is een meisje dat net haar beste vriendin heeft verloren. Ze wil erachter komen wie de moordenaar is om zich te kunnen wreken en gaat daarom dus op onderzoek uit om de dader te kunnen achterhalen.

Jette heeft een heel sterk karakter en persoonlijkheid waardoor ze blijft vechten voor wat ze wilt bereiken. Voor mensen zoals zij heb ik veel respect. Zeker als je zover voor je doel zou gaan als Jette deed om het hare te bereiken. Wel vind ik het een beetje dom wat ze doet, want ze brengt haar eigen ernstig in gevaar, terwijl ze haar vriendin er toch niet mee terug zal krijgen. Ik zelf ben totaal het tegenovergstelde van haar. Als mij iets niet lukt geef ik het gewoon op en da ik verder met iets anders en concentreer ik me daar op. Ook zou ik mezelf zeker niet in gevaar brengen om mijn doel te bereiken. Als ik voor iets echt zou gaan, moet het heel veel voor mij betekenenen meot ik het ook echt de moeite vinden om er echt mijn best voor te doen. Toch bewonder ik Jette enorm voor haar inzet en wilskracht.

hendrik van steen
28/04/2009
0

De aardbeienplukker

Dit boek, de aardbeienplukker, is een spannende thriller uit de volwassencollectie.
Het boek is geschreven door Monika Feth en als je zin hebt in een aangename ontspannende thriller, is dit jouw boek. Het is een boek met veel oog voor detail en met een verrassend verhaal.

Waarom raad ik je aan dit boek te lezen?
Ten eerste zitten er spannende momenten in die je overtuigen om te blijven lezen tot je weet hoe het afloopt.
Bv: “Ze was daarbinnen. Georg voelde het. Hij hoorde een hond blaffen en was op zijn hoede. Zachtjes sloop hij rond het huis. Er zou toch wel ergens een raam openstaan. Ze hadden het huis gebarricadeerd, er een vesting van gemaakt.”
Ten tweede zijn er momenten dat het mysterie bijna opgelost is en dat ze hem op het spoor zijn waardoor je ook de drang hebt om verder te lezen .
Bv: “Dat betekende dat Georg Taban geen alibi meer had. Hij had Malle immers kunnen wijsmaken wat hij wilde. Je ben sluw, Georg Gorge of Gorg, dacht Bert. Maar niet zo sluw dat ik je niet op het spoor zou kunnen komen.”
Als derde zit er echt een moment van ontknoping in waardoor in het verhaal alles in één keer duidelijk wordt.
Bv: “’Hij heette Gorg, zei ze’. ‘Hij is ongeveer dertig jaar oud en…’
‘Hoe heet hij?’ onderbrak Bert haar.
‘Gorg. En hij…’
‘Een van die aardbeienplukkers heet Georg Taban. Zijn vriend noemt hem Gorg.’
Imke kromp ineen. Merle staarde hem aan alsof er een elektrische schok door haar heen gegaan was.”

Het is een heel spannend boek waar het leven van een paar meisjes, een politieman een gescheiden schrijfster en een moordenaar in weerspiegeld wordt. Heel meeslepend boek dat ondanks zijn vele pagina’s toch te snel uit was.

Kristien Geerts
27/04/2009
0

Jette en ik verschillen niet veel. Ik zou net hetzelfde gedaan hebben zoals zij deed voor haar vriendin Caro. Wanneer ik het boek las, moest ik elke keer denken hoe ik zou reageren op de situaties waarvoor Jette kwam te staan.

Ik herkende mezelf veel in Jette. Wanneer Caro een nieuwe vriend heeft, verteld ze daar weinig of niets over en dat kon Jette aanvaarden. Ik zou graag alles weten over die vriend, want ik vind het toch belangrijk om te weten wie er rondloopt in je huis.
Als mijn vriendin na een aantal dagen niet thuiskomt, ga ik onmiddellijk naar de politie om te gaan melden dat ze verdwenen is. Jette en haar vriendin en huisgenoot Merle deden dit ook.
Als Jette en Merle een meisje moeten gaan identificeren dat de politie gevonden had, blijkt het Caro te zijn. Beide meiden kunnen het niet geloven en zijn er dagenlang niet goed van. Ze eten en drinken amper, ze komen bijna nooit meer buiten, ze willen met niemand contact hebben… Moest dat een situatie zijn waar ik ooit kom voor te staan, mijn wereld zou ook voor een paar dagen vergaan.
Wanneer Jette op de begrafenis van Caro verklaart dat ze de moordenaar van haar vriendin zal zoeken, herkende ik me helemaal in haar. Ik zou hem ook eens een lesje leren !
Tijdens de zoektocht naar de moordenaar, vindt ik dat er op dat moment geen tijd is voor andere dingen zoals jongens, want je weet nooit met wie je te maken hebt. Net dan wordt Jette verliefd op de moordenaar zonder te beseffen met wie ze te maken heeft.

De meeste jongeren die dit boek lezen, herkennen zichzelf in Jette denk ik. Vooral omdat het realistisch verhaal is. Alles wat in dit boek geschreven staat, kan jou morgen ook overkomen.

charline hendrickx
26/04/2009
0

Ik heb het boek de aardbeienplukker van Monika Feth gelezen. Ik vond het een zeer goed boek. Jette heeft een sterk karakter. Als ze iets wil, dan gaat ze er ook voor, ze zou er alles voor doen om iets waar te late maken wat ze echt wil. Die eigenschap herken ik ook in mezelf, soms doe ik dingen puur uit doorzetings vermogen ook al heb ik totaal geen fut meer. Alleen zou ik langer nadenken en niet meteen tot actie overgaan. Want zo brengt Jette zichzelf in gevaar. Ik zou beter oppassen maar soms doe ik ook wel dingen die gevaarlijk kunnen zijn en die ik beter niet zou doen. Een andere eigenschap die ik bij mezelf ook herken, is dat als ik in een bepaalde situatie ben en niet goed wat te doen, dingen zeg die ik niet meen en dus verkeerd overkomen bij andere mensen. Die eigenschap herken ook bij Jette. Het boek is echt goed geschreven en leest daardoor zeer vlot. Doordat er eigenschappen in voorkomen dat ik bij mezelf ook wel herken kan ik Jette ook zeer goed begrijpen. Het is een echte aanrader!

Justine Vandemeulebroucke
20/04/2009
0

'De aardbeienplukker' lezen was voor mij een zeer leuke ervaring; een aanrader voor iedereen die van wat spanning en liefde tegelijkertijd houdt. Het is op een iets of wat ingewikkeldere manier geschreven, maar eenmaal je verstrengeld geraakt in het verhaal wordt het je allemaal stilletjes aan duidelijk.

Monika Feth springt bijvoorbeeld van het ene personage op het andere. Ik citeer: '...Jong. Mooi. En onschuldig. Vooral onschuldig. En alleen maar voor hem op de wereld. *** De wind dreef de geur van, verse aardbeien door het open raampje naar binnen...'.
Ook maakt ze gebruik van enkele zeer mooie gedichten, die een personage (Caro) in het verhaal geschreven heeft. Hier een van deze gedichten: 'Hallo, zwarte man, je hoort toe, aan de duisternis, niet aan mij, hallo, liefste, toe, duik met me, in het licht.'
Je ziet in het boek ook eens een andere kant van een moordenaar. Een kant die de meeste van ons (hopelijk) nog niet hebben meegemaakt. Het is gek om te zeggen, maar ik denk dat we ons allemaal onbewust wel eens in zijn plaats hebben voorgesteld. Hij pleegde deze moorden uit liefde. Zo staat er 'Met de tranen kwam de woede. De grote, rode, gloeiende woede. Het meisje had met haar vingers in zijn haar gewoeld. Ze had tedere woordjes gemompeld, die hij niet begreep. Hij had van dat meisje gehouden. Hoe had ze hem zo in de rug kunnen aanvallen? Hem zo ontgoochelen? Zijn gevoelens bevlekken, zijn lichaam en zijn gedachten?'.

Ik vind het een prachtig boek dat je zeker eens moet gelezen hebben. Je wordt meegetrokken in het verhaal waardoor je het in een ruk wilt uitlezen.

Annelore Wens
19/04/2009
0

Net als het hoofdpersonage Jette vecht ik voor wat ik wil bereiken, ik zou wel meer oppassen en proberen om mezelf niet in gevaar te brengen. Ik zou ook harder en langer nadenken voor ik een actie onderneem.
Wat ook een gelijkenis is tussen mij en Jette is dat we allebei soms niet goed weten wat te doen in een situatie en dat we daardoor soms dingen zeggen die fout overkomen bij andere mensen.
Door deze gelijkenissen is het boek voor mij heel geloofwaardig om te lezen en herken ik mij soms in de beschreven situaties.

michelle blockx
25/02/2009
0

Ik vond het een heel goed boek.
Een eigenschap van Jette is dat als ze iets wil, dat ze daar alles voor zou doen om het waar te maken. Ik ben zo ook , als ik iets wil, dan ga ik er ook voor. Maar ik zou mezelf daar niet voor in gevaar brengen, en dat doet Jette wel.
Ik zou ook op dezelfde manier reageren als Jette doet, ik zou me ook wat opsluiten.
Het boek zit echt goed in elkaar.

Evie
20/11/2007
0

Het was een zeer leuk boek om te lezen, maar de inhoud een beetje ingewikkeld voor mij. Het sprong van het ene personage naar het andere en soms wist ik niet over wie het ging. Ook vele moeilijke woorden :s Maar voor de rest een mooi, spannend en origineel boek!!!!!

Kaat
07/10/2007
0

Dit boek heb ik in een keer verslonden. Prachtig geschreven, vooral tof door gebruik te maken van verschillende personages met hun gedachten. Je kreeg al zelfs medelijden met de moordenaar.
Prachtig,ontroerend,spannend boek! 10/10

Lise Van der veken
20/09/2007
0

Hoewel het boek iets meer dan 300 pagina's telt, leest het veel sneller en vlotter dan sommige boeken van 100 pagina's! Het begint traag, maar na een paar bladzijden heeft het boek je gevangen in zijn web. Wegleggen was dan niet meer mogelijk.

jantien
11/09/2007
0

da is echt een spr goed boek! echt spannend, we hebben het moete lezen voor 't school. Ik lees zelf niet graag maar dat boek heb ik met plezier gelezen, zeer spannend!

Astrid
26/02/2007
0

Voor mij was het zeer interessant om de situatie vanuit verschillende standpunten te bekijken. En het was inderdaad meer dan zomaar een detectiveverhaal, want deze kunnen soms saai zijn. Het verhaal ging ook over allerlei gevoelens in een vrijwel (voor de meesten) onbekende situatie.
En ik wil er ook nog aan toevoegen datik het zelf zeer interessant vond om me in te leven in de moordenaar zijn gedachten. Ik begreep hem bijna helemaal, zo niet helemaal en dat vond ik wel heel knap.
Een prachtig, origineel, passonieel boek!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren