Cover van boek Schaduwleven
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2022 | 271 pagina's
ISBN: 9789002274947
Dit boek staat in de lijst Holebi

Schaduwleven

Adriaan is 18 jaar en vanuit Vlaanderen naar de grote, onbekende stad New York getrokken. Daar probeert hij, samen met zijn vriend Jack, een bestaan op te bouwen in een bar. Al snel kunnen de rekeningen niet betaald worden en worden zij slachtoffer van de New Yorkse onderwereld. Adriaan weet niet goed wat hij moet doen: bij Jack in Amerika blijven, of terugkeren naar zijn vaderland.

Dit boek is een vervolg op Wij, twee jongens, over een Vlaams gezin dat begin vorige eeuw besluit naar de VS te emigreren. Wat het beloofde land had moeten zijn, blijkt in werkelijkheid een harde wereld. Dit verhaal sleept je helemaal mee en vertelt je iets over de Amerikaanse geschiedenis.

Lees een stukje

Ik nam de grote lege koffer die we hadden meegebracht en ging midden op het voetpad staan. Ik voelde mijn hart kloppen in het puntje van mijn neus. De koude mist verkoelde mijn verhitte wangen. Ik trok mijn pet dieper over mijn ogen en wikkelde mevrouw Coopers sjaal tot net onder mijn neus, zodat de koerier me achteraf niet zou kunnen herkennen. Ook Jack en French hadden hun gezichten verborgen. We mochten het niet verknallen. We moesten dat geld te pakken krijgen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.833335
4.8/5 3 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren