Cover van boek Wij, twee jongens
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2022 | 316 pagina's
ISBN: 9789002275890
Dit boek staat in de lijst Holebi

Wij, twee jongens

Adriaan en Alexander zijn tweelingbroers. Met hun vader, moeder en kleine zusje Charlotte vertrekken ze begin 1910 van het platteland in België naar het nieuwe land Amerika. Maar alleen Adriaan zal New York bereiken.
Met moeite houdt hij zich staande in de grote stad.
Gelukkig sluit hij vriendschap met JoAnne en Jack. Langzaam begint hij zich thuis te voelen in Amerika. En dan wordt hij tot zijn eigen verbazing verliefd... op Jack.

Het is niet moeilijk om mee te leven met Adriaans verwarring en eenzaamheid. Daarnaast geeft het boek ook een mooi tijdsbeeld van de stad New York op het einde van de negentiende eeuw, en van mensen aan de rand van de toenmalige maatschappij.

Lees een stukje

Het leek eeuwen geleden dat we daar, aan de andere kant van dit stukje Atlantische oceaan, van boord waren gegaan. En eigenlijk was dat pas gisteren. Maar ondertussen leek alweer zo veel gebeurd... De angst en onzekerheid waren bijna weggevallen. Hadden plaats gemaakt voor hoop. Onze dromen kwamen weer in zicht. Maar vader zat niet naast ons.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.166665
Shana
16/07/2009
0

Ik vond het wel een erg mooi boek. Adriaan komt helemaal in zijn eentje in het vreemde New York terecht en je volgt samen met hem de weg naar een nieuw leven. Maar gelukkig is er Jack die hem helpt en die wel een heel speciale plaats krijgt in zijn leven. Knap geschreven, ook het vervolg is de moeite waard! Het is alleen wat triestiger...

Lotte
10/04/2007
0

Het mooiste boek dat ik al ooit heb gelezen .

Laura
11/01/2007
0

Ik vond dit boek niet prachtig, en ook niet het beste dat ik ooit las (in tegenstelling tot vele anderen) maar het was zéker niet slecht ofzo!

kus

Wat vind JIJ?

Aantal sterren