Cover van boek De paardenjongens
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Pelckmans | 2023 | 365 pagina's
ISBN: 9789463376693
Dit boek staat in de lijsten VluchtelingenHolebi

De paardenjongens

De jonge achttienjarige homoseksuele Anton woont in Stockholm anno 2014. Via zijn job in de thuiszorg leert hij een hoogbejaarde man kennen, die zich in zijn keuken verschanst heeft en niet praat. Anton probeert zijn vertrouwen te winnen en is nieuwsgierig naar het leven van deze intrigerende man.
Een tweede verhaallijn is die van Sasha en Janek, twee atleten uit Praag, in het begin van de vorige eeuw. Zij vluchtten uit hun tehuis, komen terecht bij een circusfamilie waar ze acrobatische stunts met paarden tonen en belanden in Berlijn, waar ze geconfronteerd worden met de begindagen van het oprukkende nazisme.

De auteur toont ons onverbloemd het lot van homoseksuelen in nazi-Duitsland, een groep slachtoffers van het nazisme die vaak over het hoofd gezien wordt.

Lees een stukje

Er is veel veranderd. De radiostations zijn opgeheven, de bioscopen laten tegenwoordig nog maar een beperkt aanbod van goedgekeurde films zien. Iemand vertelde dat Hitler van dieren houdt en dat het circus daarom relatief ongestoord kan doorgaan. Nou ja, behalve als het circus van een Joodse familie is. Sasha hoorde dat twee van de Joodse circusfamilies moesten vluchten naar Nederland en dat andere families papieren hebben geregeld, van naam zijn veranderd of een ander beroep zijn gaan uitoefenen. Gelukkig hebben hij en Janek hun paspoorten en visumaanvraag om in Berlijn te mogen verblijven aangevraagd voordat de nazi's aan de macht kwamen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren