Cover van boek De hond van Roosevelt
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Averbode | 2007 | 69 pagina's
ISBN: 9789031725090

De hond van Roosevelt

1944. In de Ardennen willen de Duitsers de Amerikaanse stellingen saboteren. Sebastiaan is een jonge soldaat die perfect Engels spreekt. Hij krijgt een Amerikaans uniform en infiltreert in Amerikaanse troepen. Eenmaal achter het front, is hij niet meer zeker van zijn opdracht. Sebastiaan is immer half Duits en half Amerikaans. Wil hij echt saboteren? En hoe voorkomt hij dat hij gepakt wordt?

Je bent 20 en het is oorlog. En je spreekt de taal van de ‘vijand’ perfect. Wat zou jij doen, als die ‘vijand’ eigenlijk ook jouw tweede volk is? Bij wie hoor je? En wie wil je dood? Met al deze vragen word je in dit boek geconfronteerd. Je beleeft offensieven en voelt de angst van Sebastiaan.
Voor iedereen die van oorlogsboeken meer verwacht dan enkel schieten en bloed.

Lees een stukje

‘Verrader!’
Ik kreeg geen lucht meer...
‘Luitenant! Luitenant! Ik heb er één!’ riep de stem weer. Er kwam een man uit zijn schuttersput gekropen. Hij trok een andere figuur met zich mee: Gatklever. Dit kon niet waar zijn! Ik durfde niet te kijken maar mijn blik werd naar het tafereel gezogen. Er kwamen steeds meer soldaten uit hun holen gekropen. Ze vormden een groep rond Gatklever en de man die hem nog steeds vasthield.
‘Is dat jouw vriend niet? Van Charlie?’ vroeg Benson me. Ik antwoordde niet en volgde hem uit de beschutting. De wind greep meteen in mijn kraag.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.827435
Quinten Flesch
04/03/2021
4

Tof boek, maar het open einde vond ik spijtig. 

Jos de Pornovos
15/05/2016
0

Zeer leuk boek enkel jammer van het open einde. 8/10

Tibo Gereels
11/01/2015
0

Ik vond dit een boeiend boek. Het is makkelijk leesbaar en is ook makkelijk te begrijpen. Zoals ik lees op dit forum zie ik dat ik niet de enige ben die het jammer vindt dat dit boek een open einde heeft.

Michiel Crabbé
13/01/2014
0

Dit is een goed boek, de spanning wordt er constant ingehouden. Je kan je alles duidelijk inbeelden, doordat het verhaal realistisch beschreven is, en ook historisch correct is. Het enige wat ik iets minder goed vind aan het boek is ook een beetje de reden waarom ik het koos om te lezen, maar het boek is dus te kort. Op het einde van het verhaal zit je met een open einde waarvan je de rest wilt weten, natuurlijk kan je dan zelf een slot verzinnen wat wel een pluspunt is , maar ik had liever gehad als het verhaal verder ging, of dat er een 2e deel van was. Score: 7/10

Maarten VG
12/01/2014
0

Ik vond dit een goed boek. Met 69 pag. Niet te lang en niet te kort. Normaalgezien heb ik een hekel aan lezen, er lijkt nooit een einde aan te komen. Het thema interesseerde me en het verhaal was interessant. Het eindigde met een open einde, langs de ene kant zorgt dit ervoor dat het verhaal langer blijft hangen, je gaat je afvragen hoe het had kunnen antwoorden, langs de andere kant vond ik het jammer.

Hasan
06/01/2014
0

dit is het beste oorlogsboek dat ik gelezen heb ik geef 10/10

casper
12/11/2013
0

Kantje boort.

Robbe Deprez
31/10/2013
0

Dit boek gaat over een oorlog tussen Duitsers en Amerikanen.
Ondanks dat ik echt niet graag lees, vond ik het een heel mooi boek. Je leest het ook heel snel uit omdat het een makkelijke zinsbouw heeft en het een dun boek is. Het verhaal geeft je een beeld van hoe het vroeger was en hoe het er aan toe ging in het leger.
Zeker een aanrader voor wie graag boeken over de oorlog leest!

Ward De Wolf
06/10/2013
0

De Hond van Roosevelt lijkt wel net op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in één van de strenge winters van Wereld Oorlog II. Het mooie aan dit verhaal is de tweestrijd binnen in een jongen die gevangen zit tussen twee culturen, op zoek naar zijn identiteit. Sebastian wordt geconfronteerd met een moeilijke keuze, hij moet kiezen voor het Amerikaanse of Duitse leger. Deze keuze bleek echter niet gemakkelijk te zijn, wat hem dan later ook fataal werd. Ik vond het een goede keuze dat de schrijver voor een open einde koos want we weten nog niet wat de Amerikanen van plan zijn met Sebastian en Gatklever.

sam van de velde
07/05/2013
0

Ik vond dit een goed en spannend boek. Het leest erg vlot en is een simpel verhaal waarbij niet teveel nagedacht moet worden. Ik vond de manier waarop het boek het conflict die zich in Sebastian afspeelt weergeeft ook goed.

Mohamed
22/03/2013
0

Ik vond het een spannend boek.

Quinten
15/03/2013
0

Ik vind het wel een goed boek. Ik ga zeker nog boeken van deze auteur lezen. Het boek gaat over de Tweede Wereldoorlog en dit vind ik interessant. Dankzij het boek kwam ik te weten dat België voor de Duitsers belangrijk was om een groot offensief te starten. Het boek heeft me ook doen nadenken over infiltranten. Waren er echt zoveel? Wat gebeurde er met hen wanneer ze ontdekt werden?

James Dean
04/10/2012
0

Dit is meer dan een confronterend oorlogsverhaal.
Het is ook het verhaal van een jongen die gevangen zit tussen twee culturen en dat is wat het zo spannend maakt. De auteur sleept je echt mee in het verhaal. Je beeldt je soms zelf in wat je in zijn situatie zou doen en dat maakt het zo spannend. Het heeft ook wel zijn droevige momenten bijvoorbeeld als Werner dood gaat, zijn kameraad in het Duitse leger. Het spannenste stuk vond ik als ze de Amerikaanse generaal ontmoeten. Ik vondt het echt een goed boek en ik ben blij dat ik het gelezen heb.

Niels Casier
13/05/2012
0

Ik vond 'De Hond van Roosevelt' een goed boek. Het las gemakkelijk en was goed te volgen. Ook de hoeveelheid spanning was in orde. Enkel het open einde viel helemaal tegen.

Ruben
11/04/2012
0

Ik ben een fan van oorlogsverhalen maar boeken lezen doe ik bijna nooit. Daarom is dit voor mensen zoals mij die niet graag lezen ideaal. Kort en spannend.

Dries
19/01/2012
0

Heel goed boek! Maar wel spijtig van het open einde. Ik had het spannender verwacht.

frietjemetdipsaus
22/09/2011
0

ik lees graag boeken over die tijd. ga eens kijken in de bib

Mattijs Lootens
06/06/2011
0

Ik was zeer verrast door dit boek. Normaal ben ik totaal geen fan van oorlogfilms of -boeken, maar dit boek vond ik zeker de moeite waard lezen! Doordat het verhaal in de ik-verteller is geschreven, geeft het je direct een firstpersonshooter-gevoel. Het einde vond ik zeer spannend maar triest. Geen groot boek, maar zeker een boekje om aan te raden, om eens te ontsnappen aan alle drukte.

Jens DEMOL
15/02/2011
0

De hond van Roosevelt geschreven door Aline Sax: Een zeer mooi boek. Kort, spannend en zeker aan te raden als je geïnteresseerd bent in spanning en emotie. Ideaal voor iemand die graag eens vlug een boekje wil lezen. De wrevel tussen de Duitsers en de Amerikanen slepen Sebastian in een ongeloofelijk oorlogsavontuur. Mooi en boeiend verhaal!

M.T.
10/10/2010
0

Zeer goed boek

joren
14/01/2010
0

een saai boek

???
15/11/2009
0

Fantastisch boek.

Robine De Maesschalck
10/11/2009
0

Ik vind het een saai boek. We moeten het met een stuk of 8 bespreken in de klas en niemand vindt het goed, ligt dat dan aan mij?

charlie
07/10/2009
0

Hier zit echt een diep verhaal achter, toch wel een boek dat je met heel wat vragen en denkwerk achterlaat, stel je voor dat je hetzelfde meemaakt, wat zou jij dan zelf doen? Ook al lees ik niet graag oorlogsboeken, dit was echt wel goed. 8/10

Jente De Pestel
14/05/2009
0

Ik vond dit een zeer mooi boek: spannend, meeslepend en vooral avontuurlijk. De oorlogstijd spreekt me sterk aan, dit vond ik dus heel leuk om te lezen. Ik ben wel ontgoocheld over het einde. Ik had verwacht dat het een spannender einde zou zijn maar eigenlijk was het een zeer open einde. Daar hou ik niet zo van. Maar toch een goed boek.

Thibeau
07/05/2009
0

Het boek sprak me van het eerste moment al aan. Er is meteen een hoog tempo in het boek waardoor je helemaal wordt meegesleurd in de bittere oorlogssituaties. Ik hoop echter dat het boek zo blijft vorderen en niet een lager tempo zal aannemen want anders dreigt de kans dat het boek te eentonig en saai wordt.

kristof lannoo
11/02/2009
0

Ik vond dit een goed boek, het is zeer mooi geschreven. Het is een boek om in een avond uit te lezen. Het is wel jammer dat het een open einde heeft. Het is wel realistisch geschreven en er komen ook enkele emotionele momenten in voor.

Ranii
03/12/2008
0

Kan er hier iemand een lange commentaar schrijven omdat ik dat nodig heb voor mijn boekbespreking voor Nederlands. Alvast bedankt. x)

seppe snoeck
30/11/2008
0

Ik vond 'De hond van Roosevelt' niet zo goed. De titel was veelbeloved maar de inhoud leek er niet op, ik had het anders verwacht.
Het boekje was ook gemakkelijk te lezen, dit klopte ook niet, voor mij toch.
Jammer maar voor mij geen boeken meer van Aline Sax.

Mathias Stichelbaut
03/11/2008
0

Sorry, per ongeluk op enter gedrukt.
Leuk! Een spannend boek over een jongetje die zichzelf niet meer herkende nadat hij infiltreerde. Spannend en boeiend.

Jo De Brie
03/11/2008
0

Ik vind het een heel tof boek, maar het einde vind ik iets minder. Proficiat!

Phaedra & Eline Decock & Devoldere
03/11/2008
0

Wij vonden dit niet zo'n goed boek, maar meningen verschillen natuurlijk. We konden niet verder lezen, zooo saai!! ;)

Mathias Stichelbaut
03/11/2008
0

Leuk!

Brunoo
03/09/2008
0

Leuk boek!

Frederic Degryse
04/03/2008
0

Dit is een boek met spanning en een oorlog tussen Duitsers en Amerikanen, en tussen een Duitse en Amerikaanse identiteit. Het verhaal gaat niet alleen over operaties en schieten en bloederige fragmenten. Dit boek symboliseert ook emotionele en persoonlijke fragmenten.
Het slot vind ik alleen iets minder omdat het een kort en meer gesloten einde is. Je weet niet wat er verder gaat gebeuren.
Maar het boek is heel zeker aan te raden en het laat je wel eens nadenken over hoe het echt was vroeger.

glenn vandevelde
28/01/2008
0

ik vond het boek de hond van roosevelt
zeer mooi boek het was zeer realistisch
en spanned het was een een gemakelijk boek.
het enige dat jammer is. dat het kort verhaal was en een zeer raar einde had.
anders wast het een mooi boek ;-)

Wat vind JIJ?

Aantal sterren