Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Clavis | 2017
ISBN: 9789044828511

Schaduwjongen

Samuel uit West-Afrika is een schaduwjongen; zonder papieren is hij nergens écht thuis. Vol hoop verliet hij zijn thuisland om zijn familie te helpen maar die hoop wordt telkens opnieuw de kop ingedrukt. Wanneer hij plots voor de deur staat van de Noorse Emilie lijkt ook zij geen plaats meer voor hem te hebben. Is er in de drie onvoorstelbare jaren na hun ontmoeting te veel gebeurd?

Op het einde van dit boek zal je iets beter begrijpen wat een hele hoop miserie met een jongere kan doen. Wat Samuel moet doorstaan is erg aangrijpend en het is aan jou als lezer om er zin aan te geven.
Benieuwd wat er aan dit derde deel van een trilogie voorafging? In een Engelse vertaling van het eerste deel lees je over de ontmoeting tussen Samuel en Emily. Wereldredders, het tweede deel, vertelt dan weer over Emilies strijd tegen kinderarbeid.

Lees een stukje

Kan een mens kapotgaan? Kunnen er zo veel herinneringen aan dood, pijn en verdriet in je hoofd zitten dat je geen andere uitweg meer ziet dan de dood? Zijn er gebeurtenissen die je niet kunt vergeten, niet kunt wegstoppen, die voor eeuwig en altijd een schaduw over je leven werpen?

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren