Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Blossom Books | 2018 | 263 pagina's
ISBN: 9789463491280
Dit boek staat in de lijst Racisme

Een bijna eindeloze afstand

Na de aanslagen van elf september in Amerika werd het erg moeilijk voor moslims om nog normaal behandeld te worden. Dat merkt Shirin, het hoofdpersonage van dit boek, ook. Overal wordt ze aangestaard of beledigd, en dat is ze beu. Daarom houdt ze iedereen op een afstand, ook de knappe Ocean James die interesse in haar toont. Het enige wat ze doet om te ontspannen is breakdance. 

In dit autobiografische verhaal vertelt Tahereh Mafi, de schrijfster, over haar eigen ervaringen als moslima en als danser. Daardoor voelt dit boek heel rauw en authentiek aan.

Lees een stukje

Mensen - en vaak waren dat jongens - beweerden graag dat moslimvrouwen een hoofddoek droegen omdat ze zedig wilden zijn of omdat ze hun schoonheid wilden verbergen; en ik wist dat er op deze wereld ook dames bestonden die er zo over dachten. Ik kon natuurlijk niet voor alle moslimvrouwen spreken - dat kon niemand - maar het was een opvatting waar ik het fundamenteel mee oneens was. Volgens mij was het onmogelijk de schoonheid van een vrouw te verbergen; volgens mij waren vrouwen prachtig ongeacht wat je ze aantrok, en ik was van mening dat ze niemand een verklaring verschuldigd waren voor hun kledingkeuzes. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren