Cover van boek Een bijna eindeloze afstand
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom Books | 2018 | 263 pagina's
ISBN: 9789463491280
Dit boek staat in de lijst Racisme

Een bijna eindeloze afstand

Na de aanslagen van elf september in Amerika werd het erg moeilijk voor moslims om nog normaal behandeld te worden. Dat merkt Shirin, het hoofdpersonage van dit boek, ook. Overal wordt ze aangestaard of beledigd, en dat is ze beu. Daarom houdt ze iedereen op een afstand, ook de knappe Ocean James die interesse in haar toont. Het enige wat ze doet om te ontspannen is breakdance. 

In dit autobiografische verhaal vertelt Tahereh Mafi, de schrijfster, over haar eigen ervaringen als moslima en als danser. Daardoor voelt dit boek heel rauw en authentiek aan.

Lees een stukje

Mensen - en vaak waren dat jongens - beweerden graag dat moslimvrouwen een hoofddoek droegen omdat ze zedig wilden zijn of omdat ze hun schoonheid wilden verbergen; en ik wist dat er op deze wereld ook dames bestonden die er zo over dachten. Ik kon natuurlijk niet voor alle moslimvrouwen spreken - dat kon niemand - maar het was een opvatting waar ik het fundamenteel mee oneens was. Volgens mij was het onmogelijk de schoonheid van een vrouw te verbergen; volgens mij waren vrouwen prachtig ongeacht wat je ze aantrok, en ik was van mening dat ze niemand een verklaring verschuldigd waren voor hun kledingkeuzes. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.25
4.3/5 4 stemmen
Flo
09/05/2023
5

Wat een fijn boek!

 

19/05/2020
0

'Een bijna eindeloze afstand' heeft een grote indruk op me nagelaten! Naast de leuke en verrassende verhaallijn is er ook een deel actualiteit aan verbonden, één van de dingen die ik zo mooi vond aan het boek!

Lisa Heyvaert
13/05/2020
5

Dit boek sprak me meteen aan door de mooie cover, de titel en de auteur. Ik kende Tahereh Mafi van de Vrees me (Shatter me) boeken, waar ik veel leesplezier aan had. De achterflap klonk meteen als iets voor mij: over een leeftijdsgenoot, die bovendien voor zichzelf moet opkomen. Dat en het feit dat ze van een andere cultuur was, maakte het erg leerrijk voor me. Dan was het nog ontzettend romantisch, daarvan heb ik gesmuld! Ik ben door het boek weer een beetje anders naar de wereld beginnen kijken, dus op mij heeft het zeker effect gehad. Je weet dat een boek goed is wanneer het je aan het denken zet en achterlaat met een nieuwe visie op je omgeving. Prachtig boek! 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren