Cover van boek Wat zou Martin doen?
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2019 | 197 pagina's
ISBN: 9789000365449
Dit boek staat in de lijsten BrievenboekenRacismeBlack History Month

Wat zou Martin doen?

"Beste Martin (alias meneer King)," op deze wijze start Justyce een brief naar Martin Luther King, de Afro-Amerikaanse burgerrechtenactivist. Hoewel King in 1968 werd vermoord, schrijft de jonge Justyce hem brieven, ze bieden een uitlaatklep tijdens een verwarrende periode.

Justyce is een voorbeeldige student, maar zijn ordelijke leven loopt uit de hand wanneer hij onterecht wordt gearresteerd. Hij wou enkel hulp bieden aan zijn dronken ex-vriendin maar etnische profilering zorgde ervoor dat hij werd opgepakt. Een heftige klasdiscussie tijdens maatschappijleer gooit extra olie op het vuur. Justyce weet niet meer wat te denken: hij past niet bij de blanke jongens op school, maar ook niet bij de zwarte jongens in de buurt. Hij geraakt meer en meer geïnteresseerd in de geschiedenis van discriminatie in Amerika. Wanneer er iets dramatisch gebeurt met zijn beste vriend, wordt hij geconfronteerd met de vreselijke vormen die racisme nog steeds kan aannemen...

Lees een stukje

Justyce ploft neer op de chique leren bank bij Manny in de kelder en pakt de controller van de reusachtige poef voor zich.
'Alles goed, dawg?' vraagt Manny, die als een gek op de knopjes van zijn trillende controller zit te drukken. Het geluid van de machinegeweren vult de ruimte in surround sound. Het dringt Justyce's oren binnen en stuitert rond zijn hoofd; hij voelt het pulseren in zijn lijf: BAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAM.
Hij hapt even naar lucht. 'Ja. Prima.' 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
dilanno
14/03/2024
5

Niet mijn favoriete boek, maar wel leuk om eens te lezen.

Koning Albert II
26/01/2024
1

Heel slecht boek 👑

Anoniem
21/08/2023
5

Dit boek leert je heel veel en zeker als je een zwarte bent, het leert mij om mij soms te kalmeren. Het is een heel prachtig boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren