Cover van boek Liefde met een hoofddoek
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
The House of Books | 2010 | 336 pagina's
ISBN: 9789044327045

Liefde met een hoofddoek

Je studeert aan de universiteit, je wil graag de Liefde van je leven ontmoeten en je draagt een hoofddoek. Shelina zet alle traditionele middelen in: via de koppelaarster krijgen zij en haar familie de ene jongeman na de andere over de vloer – zijn familie incluis, en pas nadat voldoende is nagegaan dat de jongeman geschikt is. Maar Shelina vindt de ware niet. Hoe meer andere paden ze bewandelt, hoe meer chatrooms ze bezoekt, hoe wanhopiger ze wordt. Is de liefde wel voor haar weggelegd?

De auteur gaat de strijd aan met de vooroordelen dat meisjes met een hoofddoek saai zijn en zeer religieus. Shelina Zahra Janmohamed heeft pit: ze woont in Londen, studeerde aan Oxford University en neemt het op voor moslima’s met een hoofddoek en schrijft een hilarisch verhaal in de stijl van Bridget Jones. Wil je meer weten over de auteur? Ze houdt een weblog bij: http://www.spirit21.co.uk.

Lees een stukje

Ik was in mijn eentje bezig antwoorden te vinden op al die grote vraagstukken, en mijn hart brak van eenzaamheid. Het leek alsof ik vanbinnen steeds leger werd. Zou ik ooit een man vinden om mijn problemen mee te bespreken? Met wie kon ik die moeilijke reis samen ondernemen, die ene dappere figuur die ook vastbesloten was om vooroordelen overboord te zetten en zijn eigen weg te gaan?

Ik ben ik, dacht ik nog eens, maar wie is hij?

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0.756255
Delphine
25/03/2013
0

De auteur gaat de strijd aan met de vooroordelen dat meisjes met een hoofddoek saai zijn en zeer religieus. Shelina Zahra Janmohamed heeft pit: ze woont in Londen, studeerde aan Oxford University en neemt het op voor moslima’s met een hoofddoek en schrijft een hilarisch verhaal in de stijl van Bridget Jones.

Farah
14/10/2012
0

Voor de derde en laatste leesopdracht heb ik gekozen om het boek ‘Liefde met een hoofddoek’ te lezen. Ik heb voor dit boek gekozen omdat ten eerste de kaft van het boek aantrok en ik wou meer weten over het verhaal van Shelina. Het verhaal gaat over Shelina, een jonge vrouw die op zoek is naar die ene speciale persoon. Terwijl jongeren naar de discotheek gaan of winkelen, krijgt Shelina hulp van haar familie en de hele moslimgemeenschap om die speciale persoon te vinden.
De keuze van de persoon blijft aan haar.
Shelina is een verzorgde, modern, geschoolde vrouw, staat sterk in haar schoenen en heeft haar eigen visies van de wereld. Islam en gemeenschap zijn voor Shelina zeer belangrijk en staan op de eerste plaats.
Tijdens haar zoektocht naar de liefde wordt het ook een reisreflectie en spirtuele groei.
Ik kon me zeer goed inleven in het personage van Shelina. Zoals Shelina is voor mij Islam en gemeenschap zeer belangrijk.
Ten tweede helpen mijn ouders en mijn familie ook om die speciale persoon te vinden.
Het is ook zo dat in de Arabische cultuur de ouders en familie helpen hun kinderen om die speciale persoon te vinden. Voor mij is het totaal geen probleem omdat ik weet dat mijn ouders het beste voor mij willen, maar de keuze blijft aan mij.
Mijn verwachtingen voor het lezen waren dat ik bij kon leren en dat het boek echt spannend zou zijn en het is wel gelukt.
In het boek spreken ze over de relatie tussen de Katholieke godsdienst en de Islam. Tijdens het lezen van het boek heb ik geleerd dat elk godsdienst wel anders is, maar we elkaar moeten respecteren. Zelfs als deze twee religies verschillende rituelen hebben.
Ik vind persoonlijk dat het leven in onze gemeenschap wel moeilijk is. Sinds twee maanden draag ik de hoofddoek en sommige mensen kijken me raar aan, het doet mij echt pijn.
We hebben allemaal verschillende religies en culturen maar we moeten met elkaar leren leven. Zelfs als het voor sommige personen wel moeilijk is.
Ik vond de opbouw van het tekst wel goed en duidelijk.
Ik vond het taalgebruik van de schrijfster gewoon, zij gebruikte geen moeilijk maar redelijk gemakkelijke woorden.

sara
23/03/2012
0

het boek ziet me erg leuk uit ik zal het zeker eens lezen!!!
xxx

Wat vind JIJ?

Aantal sterren