Cover van boek Liefde van A tot Z
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2020 | 351 pagina's
ISBN: 9789000374564
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: ver weg

Liefde van A tot Z

Als Zayneb geschorst wordt op school vanwege een ruzie met een islamofobe leraar, wordt ze naar haar tante in Doha, Qatar gestuurd.
Tegelijkertijd is Adam onderweg naar dezelfde stad, om aan zijn vader en broertje te vertellen dat hij gestopt is met studeren - en dat er multiple sclerose bij hem is vastgesteld.
Alle twee houden ze een dagboek bij. Daarin lees je over hun ontluikende liefde, maar ook over opkomen voor jezelf en de dingen die je belangrijk vindt, over de islam, racisme en ongeneeslijk ziek zijn.

Deze schrijfster schrijft over wat ze kent, en dat voel je. Het zorgt voor een warm, authentiek verhaal over twee schatten van personages.

Lees een stukje

Uit het oneindige aantal mogelijke voorvallen was dit wat er gebeurde: de persoon aan wie ik gisterenavond had gedacht toen ik mijn tas uitpakte en mijn dagboek in een la gooide, me afvragend hoe en wanneer zíj met haar dagboek was begonnen, die persoon stond hier naar me te kijken, met een enorme grijns op haar gezicht en een verraste blik in haar ogen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
Eloise
02/12/2022
3

Ik vind het heel tof boek, het zou in het echte leven ook kunnen gebeuren. Het is spijtig dat racisme hier een deel van moet zijn. Ik raad het aan mensen die graag romance lezen, zeker lezen dus.

Emma
25/05/2021
0

het ziet er een leuk boek uit en ik zou het wel eens graag willen lezen. ik vind racisme ook echt niet oke en wil ook dat het stopt en zo hetzelfde met holebi 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren