Cover van boek Het is hier helemaal (niet) perfect
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom Books | 2021 | 364 pagina's
ISBN: 9789463493093
Dit boek staat in de lijst Jeugdboekenmaand 2023

Het is hier helemaal (niet) perfect

Yara vertrekt na het middelbaar naar Indonesië om vrijwilligerswerk te doen. Ondertussen hoopt ze op een Instagram-account met 10.000 volgers. Yara krijgt steeds meer likes, maar achter de schermen heeft ze het steeds moeilijker. Door de hitte wordt het lastiger haar huidaandoening te verbergen en ze krijgt paniekaanvallen als die ene perfecte foto maar niet wil lukken. Dan ontmoet Yara Ro, die volledig haar tegenpool is. Ro plant niets en laat alles op zich afkomen. Hij daagt Yara uit haar sociale media los te laten en te leven in het hier en nu. Kan Yara er toch nog een droomreis van maken?

Dit verhaal leest vlot en doet nadenken over de leuke en minder leuke kanten van sociale media. 

Lees een stukje

Ik kijk in dezelfde richting als hij. Naar het droomdecor: het rijtje palmbomen die me eraan herinneren dat ik in een tropisch land ben en de zee voor ons, blauwgroen en uitgestrekt. Ik wil zo graag hetzelfde zien als hij. Voelen. Ik wil ook het woord ‘magisch’ gebruiken. Welgemeend. Maar ik ben te opgefokt, te druk met de grote doelen in mijn hoofd en de kleine taken op mijn oneindige to-dolijst, om de magie te voelen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
Elena
25/04/2023
2

Het boek was wel vlot om te lezen en de woordenschat was ook vrij makkelijk. Maar ik vond het meer een therapie boek. Het personage dat mij het meeste aansprak was Yara. Yara was heel onzeker in het begin maar toen ze Romeo ontmoette leek ze een heel ander persoon. 

Anoniem
14/09/2022
4

Het boek was fijn om te lezen. Het verhaal dat er achter zit is ook erg mooi.?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren