Cover van boek Het meisjesmanifest
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Blossom Books | 2019 | 331 pagina's
ISBN: 9789463491594
Dit boek staat in de lijsten PowermeisjesPesten

Het meisjesmanifest

Tess verveelt zich tijdens de zomervakantie, tot ze Lars ontmoet. De twee hebben een geweldig sensuele zomer samen. Terug op school wordt Tess uitgejouwd als slet. Blijkbaar had Lars nog een vriendin...
In plaats van Lars aan te spreken op zijn gedrag, richt iedereen de pijlen op Tess. Als meisje had ze beter moeten weten. Als meisje mag je niet genieten van seks. En - zo ontdekt Tess als snel - als meisje mag je ook geen mening hebben. Wanneer ze een protestfilmpje maakt, wakkert dat de haat (offline en online) nog meer aan. Gelukkig kan Tess steunen op haar twee beste vriendinnen, al hebben zij ook met problemen te kampen.

Het meisjesmanifest toont de verschillende vooroordelen waar jonge meisjes maar al te vaak mee te maken krijgen. Drie meisjes, sterk op hun eigen manier en één boodschap die luid en duidelijk binnenkomt: mannen en vrouwen dienen gelijk behandeld te worden. 

Lees een stukje

We praatten nog een tijdje over zoenen. Meisjes zoenen, jongens zoenen. De geheime fantasieën gingen over in dingen die je echt nooit zou willen doen. Het was misschien wel een van de allerbeste gesprekken die ik ooit had gevoerd over seks, openhartig, zonder gêne. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren