Cover van boek Knap voor een dik meisje
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Singel Uitgeverijen | 2019 | 4 uur 41 minuten
ISBN: 9789038807478

Knap voor een dik meisje

Tatjana is 22 wanneer ze deelneemt aan het Tv-programma Obese, ze kampt met overgewicht en wil zo afvallen. Dat lukt haar, en hoe! Ze verliest 56 kilo en weet eindelijk wat het is om slank te zijn. Ze denkt dat het pesten, de eindeloze commentaar en tips en dokters nu wel zullen stoppen. Maar het stopt niet, en langzaam komt Tatjana weer gewicht aan en zit ze terug in de positie waarin ze startte.

Al deze ervaringen heeft Tatjana in haar boek Knap voor een dik meisje gestopt. In klare, gemakkelijke taal legt ze uit hoe het is om dik te zijn in een land waar slank zijn de norm is. Ze legt haar reis uit, met alle moeilijkheden en overwinningen. Aangezien dit boek autobiografisch is, is het nog leuker om de schrijfster zelf aan het woord te horen – ze sprak namelijk zelf het audioboek in. Daarom is dit zo’n aanrader!

Dit luisterboek vind je online (via een website of app). 

Lees een stukje

Met elke hap die ik in het openbaar neem, ben ik met mijn nieuwe lijf nog banger voor opmerkingen. Eén van de meisjes uit het groepje komt naar ons toe. Ze vraagt of ik even met haar mee wil lopen. Ik ken haar vaag van gezicht. "Hé, niet om lullig te doen of zo, maar je bent net afgevallen. Zou je dan wel een ijsje eten? Voor je het weet ben je weer dik. Dat wil je niet. Toch?" Mijn wangen kleuren rood. Ik voel het gebeuren. Ik wil iets gevat zeggen, haar slaan, maar ik knik en gooi de restanten van het ijsje in de dichtstbijzijnde prullenbak. Ze glimlacht, steekt me de duim op en loopt weg. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren