Cover van boek Het lekkere van pesten: het verhaal van een internationaal fotomodel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Athenaeum-Polak & Van Gennep | 2011 | 143 pagina's
ISBN: 9789025368531
Dit boek staat in de lijst Pesten

Het lekkere van pesten: het verhaal van een internationaal fotomodel

Vandaag is Julian van Dalen een gevierd internationaal fotomodel. Het gaat hem goed nu, maar dat was vroeger wel anders. Jarenlang werd hij gepest. In die mate, dat hij zijn schooltijd nu ziet als 'een mijnenveld in een gebied vol sociale oorlog'. Te veel of net te weinig buiten de lijntjes kleuren, was genoeg voor zijn pesters. Dag na dag bracht Julian door met hangende schouders, overslaande stem en trillende paniekaanvallen.

Edward van de Vendel vertelt eerst Julians - onthutsende en waargebeurde - verhaal en gaat daarna met Julians verhaal naar de pesters van toen. Ook Julians broer en ouders vertellen hun kant van het verhaal. Op die manier krijg je een hele brede en diepgaande kijk op het fenomeen pesten. Beetje bij beetje wordt het pestmechanisme blootgelegd: hoe lekker het kan zijn, hoe schrijnend het is voor slachtoffers, hoe laf zwijgen is.

Voor pesters is dit boek een schop onder de kont, voor pestslachtoffers een troost in bange dagen.

Lees een stukje

Waarom moeten gepeste jongeren ook jaren nadien hun angst en de gevolgen ervan nog van zich af zien te schudden, en lopen de pesters rond met blije ogen als het over hun kindertijd gaat?

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
bola
23/01/2023
0

Prachtig boek.

Eveline
26/03/2013
0

Ik heb het boek ‘Het lekkere van pesten gelezen’. Ik vind het een mooi en pakkend boek. Er gebeuren droevige gebeurtenissen die je zelf liever niet meemaakt. Je begint echt na te denken over pesten door het boek. De auteur heeft de gebeurtenissen allemaal mooi op een rijtje gezet, daardoor leest het boek wel gemakkelijk. In het tweede deel worden de namen vermeld, maar je moet dan toch terug even terug gaan opzoeken om wie het juist gaat. Er komen veel namen voor in het boek, dat is de enige kleine moeilijkheid die ik heb ondervonden bij het lezen van dit boek. De lezer kan zich ook goed inleven in het boek. Het is een onderwerp waarmee toch wel veel mensen geconfronteerd worden. De meeste mensen kennen ook wel iemand die niet zo goed in de groep ligt, meestal wel niet zo erg als hier, maar daardoor ben je wel geboeid in het boek. Mensen die graag waargebeurde boeken lezen, zullen dit boek ook wel goed vinden.

bram
26/03/2013
0

Niet mijn ding.

Sümeyye
14/10/2012
0

Mooi boek, het laat je meer denken over 'pesten' en 'plagen'.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren