Cover van boek Ons derde lichaam
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2006 | 300 pagina's
ISBN: 9789045103167

Ons derde lichaam

Tycho, het hoofdpersonage uit het bloedmooie liefdesverhaal De dagen van de bluegrassliefde, studeert nu aan de Schrijversacademie. Hij deelt een huis met de flamboyante zangeres Vonda en Moritz, een danser. Al snel worden de drie onafscheidelijk. Als Vonda meedoet aan de voorrondes van het Songfestival, sleurt ze haar vrienden mee in haar avontuur.
Maar Tycho's intense vriendschap met Vonda wordt op den duur soms ook beklemmend, en de Noorse jongen Oliver blijft in zijn gedachten spoken...

Heerlijk meeslepend verhaal over Tycho, die nog steeds verliefd is op Oliver. Lees zeker ook Chatbox, de gedichten die Tycho schreef.

Lees een stukje

Oliver?
Zou dat kunnen, zou je blijheid kunnen laten spatten zodat je er het humeur van iemand anders mee besmet? Iemand die op dat moment wat minder vrolijk is?
Dat zijn natuurlijk onzin-vragen.
Maar dit weet ik wel: gedachte woorden zijn zwakker dan gesproken woorden; wat je hardop zegt valt niet meer uit te gummen. Wat je gedacht hebt kan gemakkelijk weer weg.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.2
Alice Ostyn
03/06/2011
0

Ik vond het een zeer mooi boek. Ik vind het leuk dat er af en toe een brief tussen zit. Ik vind het wel leuk dat het soms wat filosofisch is, maar dat maakt het boek soms wel wat ingewikkeld, daardoor zou ik het boek minder snel aanraden. Het boek is niet voorspelbaar, het neemt verrassende wendingen. Maar het is niet schokkend, het is een ontspannend boek.

moetjenietweten
22/02/2009
0

een woord: slecht.
sorry...

Margot van Gils
12/11/2007
0

Een geweldig boek. Ik vond het jammer dat het uit was. Het is zo ontroerend en mooi geschreven het is een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. En dan nog de liedjes van Vonda's voice op de site van het boek. Wow, een echte topper.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren