Cover van boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom | 2016 | 272 pagina's
ISBN: 9789020679946
Dit boek staat in de lijst Holebi

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue

Simon Spier is zestien jaar en ontdekt dat hij op jongens valt. Dat is eigenlijk nog het minst van zijn zorgen. Hij heeft immers fantastische vrienden, speelt in de schoolmusical en … stuurt chatbericht naar de onbekende ‘Blue’. Langzaam maar zeker wordt hij verliefd op de geheimzinnige, maar leukste jongen ooit. Wanneer klasgenoot Martin per ongeluk zo’n bericht leest, wordt Simons leven meteen erg ingewikkeld. Zijn grote geheim is niet langer veilig, Martin chanteert hem en z’n vrienden begrijpen niet waarom Simon plots zo afstandelijk wordt. Simon piekert over een manier om z’n ouders en vrienden de waarheid te vertellen.

Het lijkt misschien een zware thematiek, maar dit is vooral een luchtig, vaak humoristisch ‘feel good’-boek. Homo zijn wordt nergens geproblematiseerd, al toont het boek wel de realiteit, van pestgedrag tot chantage. Daar staan echter ook de spannende chatsessies met Blue tegenover, en het zalige gevoel van de eerste verliefdheid.
Simon vs de verwachtingen gaat vooral over jezelf zijn en je ware identiteit accepteren. En al heeft Simon er zelf geen enkel probleem mee, toch vraagt hij zich af waarom hij z’n seksualiteit tegenover de buitenwereld moet verantwoorden. Becky Albertalli raakt alvast enkele gevoelige snaren.

Lees een stukje

Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat ik niet weet wat het voor ons betekent. Voor Blue en mij. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit gesprek nu voer met Martin Addison. Dat uitgerekend hij na mij wilde inloggen. Je moet weten dat ik echt nooit de schoolcomputers zou gebruiken als de wifi hier niet was geblokkeerd. En dit was nu zo’n dag waarop ik echt niet kon wachten tot ik thuis op mijn eigen laptop kon. Ik bedoel, ik kon niet eens wachten tot ik op de parkeerplaats mijn telefoon kon checken. Want ik had Blue vanmorgen vanaf mijn geheime account gemaild. En het was nogal belangrijk.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.1
4.1/5 5 stemmen
ELVIRA
09/10/2021
5

Dit is een geweldig boek, echt een aanrader! (normaal lees ik nooit maar dit boek kon ik moeilijk weg leggen)

Mare P.
23/03/2020
4

Een erg fijn boek om te lezen. Het is erg luchtig, maar gaat toch wel over een belangrijk onderwerp. Ik heb het in een keer uitgelezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren