Cover van boek Het midden van de wereld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2006 | 398 pagina's
ISBN: 9789056379018
Dit boek staat in de lijst Holebi

Het midden van de wereld

Liefde veroorzaakt pijn. Liefde wreekt zich. Dat leert Phil, in het jaar dat beslissend zal zijn voor zijn toekomst. Want daarvan is hij overtuigd. Met zijn norse tweelingzus Dianne lijkt contact moeilijk. Glass, hun moeder, is chaotisch als altijd. En ze heeft het druk met de volgende uit haar eindeloze rij aanbidders. Met hun drieën wonen ze in een afgelegen randhuis, vlak bij een kleine stad.
Phil wordt onsterfelijk verliefd op Nicholas. En dan is er nog Kat, Phils boezemvriendin. Met wie zal hij die moeten delen?

In Duitsland scoorde de auteur met dit boek een monsterhit. En terecht! De 398 pagina’s lezen als waren het er heel wat minder. Het midden van de wereld is een uitzonderlijke roman. En is ook absurd en overweldigend, meeslepend en uitdagend. Leesvoer over opgroeien, de liefde en verliefd zijn. Een vervallen landhuis is hiervoor de perfecte omgeving.

Lees een stukje

Me met een vriend vertonen is een test die ik nog moet doorstaan. Het zal geen pretje worden – dat heeft Tereza me meer dan eens verzekerd, en zij kan het weten – maar ik ben er niet bang voor. De aura van ontastbaarheid die Dianne en mij sinds de slag bij het Grote Oog jarenlang heeft omgeven en ons tegen aanvallen heeft beschermd, is nooit helemaal verdwenen. Ik ben niet hulpeloos, ik kan me verweren. En afgezien daarvan zou ik ermee kunnen leven om scheef aangekeken te worden. Daarmee ben ik groot geworden.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.2
3.2/5 5 stemmen
Lynn Van Nieuwenhove
20/08/2014
0

Het probleem bij boeken zoals deze is dat deze boeken over niets gaan. Er is geen verhaal! Het gaat over het alledaagse leven van iemand. Deze boeken proberen dan hun sterkte te halen uit de manier waarop ze zijn geschreven en daar is de auteur dan wel weer in geslaagd. Het is soms bijna poëzie. Toch vind ik dit boek niet slecht. Ondanks het feit dat er geen verhaal is, zit er een belangrijke levensles in dit boek. Ik kan ze niet beschrijven en dat ga ik ook niet proberen, want dan heeft het geen zin meer om het boek te lezen. Dit is filosofie en ik hou er van!

C. Visser
02/03/2010
0

Een geweldig boek!!!
Mooi om te lezen maar wel goed opletten want anders mis je wat.
Zeker een aanrader!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren