Cover van boek Ik besta niet
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2013 | 318 pagina's
ISBN: 9789021807607

Ik besta niet

Al veertien keer heeft Em geprobeerd om de wereld te redden. Al veertien keer is het haar niet gelukt. Vier jaar geleden werd de teletijdmachine uitgevonden en eindigde de maatschappij zoals wij ze kennen. In haar cel in een geheime gevangenis vindt Em instructies over haar vorige tijdreizen. Die moeten haar helpen om nog één keer terug te gaan in de tijd. Nu moet en zal het haar lukken om te voorkomen dat die helse machine ooit gebouwd zou worden. Ook al moet ze daar haar beste vriend voor vermoorden.

Dit is niet alleen een goed opgebouwd en fascinerend science fiction verhaal. Het toont ook hoe mensen groeien en veranderen door wat ze meemaken en de keuzes die ze maken. De Em die leefde voor de wereld verging, is bijna niet meer te herkennen in wie ze nu is. Geleidelijk aan kom je te weten hoe en waarom ze veranderd is - tenminste, in deze tijdlijn...

Lees een stukje

Ik heb dit velletje papier nooit eerder gezien, maar ik herken duidelijk mijn eigen handschrift: mijn schuine e’s, terwijl alle andere letters in blokletters zijn, mijn achteroverhellende k’s en opvallend smalle a’s. Ergens diep in me herken ik iets, alsof ik in een andere kamer een telefoon hoor rinkelen.
Ik begin te trillen. Op dit moment en op deze plek krijgt een briefje waarvan ik mij niet herinner dat ik het geschreven heb een heel bijzondere betekenis.
Maar het is de laatste regel waardoor ik halsoverkop naar het toilet in de hoek van mijn cel ren.
Je moet hem vermoorden.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.125
4.1/5 5 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren