Cover van boek Voor ik val
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
The House of Books | 2011 | 479 pagina's
ISBN: 9789044328547

Voor ik val

12 februari, Cupidodag: een schooldag waarop het aantal rozen dat je ontvangt, toont hoe populair je bent. Samantha krijgt er meestal een heleboel. Ze heeft het dan ook helemaal voor elkaar. Maar wanneer ze sterft en de kans krijgt haar laatste dag over te doen, beseft ze dat dat misschien niet helemaal waar is ... .

Wat zou jij doen als je de dag voor je dood kan overdoen? Zou je hem met je familie doorbrengen, of met de jongen van je dromen? Of zou je proberen al je fouten recht te zetten, nu het nog kan? Terwijl je leest hoe Samantha er het beste van probeert te maken, doet dit meeslepende boek je nadenken over je eigen keuzes!

Lees een stukje

Iedereen ziet eruit als in een droom - bekend maar nogal onscherp, alsof ze elk moment in iemand anders kunnen veranderen. Ik droom , denk ik dan ook. Dit alles is een droom; deze hele dag is een droom geweest. Als ik wakker word, zal ik Lindsey vertellen hoe echt die droom leek, en hoe lang. En zij zal met haar ogen rollen en zeggen dat dromen nooit langer dan dertig seconden duren.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Eerke Rooses
12/11/2020
4

Ik vond het een heel goed boek met een heel mooi einde! Je ziet het hoofdpersonage duidelijk veranderen doorheen het verhaal en dat vind ik echt mooi. Het verhaal zit goed in elkaar en hoewel ik het begin niet leuk vond, veranderde dat naar het einde toe en vond ik het heel mooi! Ik heb er ook een film van gezien maar die vond ik niet zo goed want alles werd verdraaid en heel beknopt, jammer. 

Dit boek is een echte aanrader!!

Eerke Rooses
12/11/2020
4

Ik vond het een heel goed boek met een heel mooi einde! Je ziet het hoofdpersonage duidelijk veranderen doorheen het verhaal en dat vind ik echt mooi. Het verhaal zit goed in elkaar en hoewel ik het begin niet leuk vond wat er gebeurde veranderde dat naar het einde toe en vond ik het heel mooi! Ik heb er ook een film van gezien maar die vond ik niet zo goed want alles werd verdraaid en heel beknopt, jammer. 

Dit boek is een echte aanrader!!

onbekend
04/10/2017
0

dit is denk ik niet zo mooi

Li&lu
28/06/2016
0

Het was nogal veel hetzelfde, heel het boek lang ?

Paulien
22/02/2016
0

Het begin is een beetje lastig om te lezen, ik was niet echt mee met wat er allemaal gebeurde. Ik had ook niet de drang om snel verder te lezen. Toch was er wel die nieuwsgierigheid om te weten wat er zou gebeuren of veranderen en hoe het zou eindigen. Naarmate het boek vordert leest het makkelijker. Het is altijd hetzelfde concept, 12 februari die zich opnieuw afspeelt met kleine aanpassingen. Het doet je nadenken over details en hoe de kleinste dingen grote gevolgen of in dit geval veranderingen kunnen hebben. Soms is het wel saai en moet je gewoon even doorlezen maar er zitten ook spannende stukjes in die jammer genoeg niet zo lang duren. De hoofdstukken daarentegen zijn heel dik en het loopt allemaal nogal samen. Ook verspringt het onderwerp soms, alsof verschillende gedachten door elkaar lopen. Al bij al vond ik het nog een goed boek.

Nihad akchoun
21/02/2016
0

Ik heb ondertussen het boek al gelezen en het is opzich een spannend boek met heel wat belevenissen. Ik vind dat het begin moeilijk is om te lezen: je moet er echt je aandacht aan geven om mee te kunnen volgen. Voor de rest heb ik alleen positiefs te zeggen.

Leesbeest
29/11/2014
0

Het boek laat duidelijk zien dat alles wat we doen gevolgen heeft, soms zelfs onherstelbare gevolgen.

kayleigh
16/10/2013
0

Dit is het beste boek ooit. Je moet dit zeker lezen.

Rubbe
15/10/2013
0

Hopelijk is dit een tof boek!!

kitty
01/10/2013
0

Goed boek, denk ik.

mieke
01/10/2013
0

Lijkt me leuk, spannend, gaaf, cool,... maar is natuurlijk ook wel stom. Maar wel een superboek!

hallo
13/11/2012
0

dit is het coolste boek ooit!!

Lien
02/11/2012
0

Het verhaal deed me denken aan een film die ik lang geleden met mijn vader had bekeken, Groundhog Day. Net als in het boek werd de hoofdrol gespeeld door een omhooggevallen figuur die zich te (bijna) te goed voelde voor deze wereld. Maar door een of andere merkwaardige kracht beleven ze dezelfde dag steeds opnieuw. Met zowel wanhoop naar het einde, als hoop naar een betere wereld tot gevolg.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren