Cover van boek Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom Books | 2018 | 352 pagina's
ISBN: 9789463491105

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Aristoteles worstelt met veel vragen over zichzelf en over zijn familie tijdens de zomer waarin hij Dante leert kennen. Op het eerste zicht hebben ze weinig met elkaar gemeen, maar vanaf de eerste dag zijn ze onafscheidelijk. Ari moet er zelfs niet bij nadenken wanneer hij Dante opzij duwt en zelf geraakt wordt door een auto. Wanneer Dante moet verhuizen voor zijn vader’s werk, verandert hun leven drastisch, en moet Ari de confrontatie aangaan met de geheimen van zijn familie – en zijn eigen geheimen.

Dit is een traag maar mooi boek. Het vertelt één jaar in het leven van twee jongens die ontdekken wat het is om op te groeien en lief te hebben in een wereld waarin je nog als een kind behandeld wordt en waarin je gevoelens ontdekt waarvoor nog maar weinig begrip is.

Lees een stukje

Soms denk ik dat mijn vader heel veel littekens heeft. Op zijn hart. In zijn hoofd. Overal. Het is niet zo makkelijk om de zoon te zijn van een man die in de oorlog gevochten heeft. Toen ik acht was heb ik mijn moeder een keer afgeluisterd terwijl ze tante Ophelia aan de telefoon had. ‘Ik denk dat de oorlog voor hem nooit voorbij zal gaan,’ had ze gezegd. Later vroeg ik aan tante Ophelia of zij dat ook dacht. ‘Ja,’ had ze gezegd. ‘Dat denk ik ook.’
‘Maar waarom kan mijn vader die oorlog niet vergeten?’
‘Omdat je vader een geweten heeft,’ zei ze.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.636365
15/01/2024
5

Toen ik dit boek uit las had ik direct de neiging om het opnieuw te lezen. Het beste boek dat ik tot nu toe gelezen heb :)

Lorena.R
27/06/2023
5

Zelf ben ik geen fanatieke lezer maar dit boek heeft me laten inzien dat lezen leuk kan zijn. De verhaallijn is zeer fijn, er gebeurt wel altijd iets waardoor je verder wil lezen. Buiten de verhaallijn vond ik de zinnen zeer waardevol. Ze zetten je zeker aan tot denken, wat ik geweldig vond. 

Anoniem
18/10/2022
4

Super goed boek. Heb dit in twee zittingen uitgelezen omdat het zo interessant was, vaak kan ik dit nooit met boeken. Heb er echt van genoten. Zeker een aanrader!

/
05/11/2021
5

Dit is echt een geweldig boek en zeker een aanrader. 

anoniem
14/10/2020
0

heel spannend boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren