Cover van boek De onverklaarbare logica van mijn leven
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom Books | 2018 | 431 pagina's
ISBN: 9789463491112
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit Latijns-Amerika

De onverklaarbare logica van mijn leven

Sal zit ein-de-lijk in het laatste jaar van de middelbare school. Het belooft echter een bewogen jaar te worden, want Sal ligt met zichzelf in de knoop. Van z’n adoptievader krijgt hij een brief van z’n overleden moeder. Bij grootmoeder Mima werd een ernstige vorm van kanker vastgesteld. Sal voelt zich tevens verantwoordelijk voor de wispelturige Sam, z’n beste vriendin, die steeds weer op foute jongens valt. Samen met z’n vrienden en z’n vader probeert Sal te achterhalen wie hij werkelijk is, en wat hij van het leven verwacht.

Dit boek is een warm en teder portret. De vlotte schrijfstijl en levensechte personages maken het meer dan de moeite waard.

Lees een stukje

Ik staarde naar mijn vuist, alsof die van iemand anders was. ‘Sal, wat is er met je aan de hand? Sinds wanneer sla jij mensen? De ene dag ben je een superaardige gast, en... nou ja, ik heb je nooit beschouwd als zo´n soort jongen.´
´Wat voor soort jongen?´
´Sal, relax.´
Ik zweeg. Ik voelde niets.
En ik trilde.
Toen bedacht ik me opeens iets. Misschien was ik het soort jongen, nou ja, misschien leek ik op iemand die ik niet kende. Je weet wel, de man die ik nooit had ontmoet, de man wiens genen ik had.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.875
2.9/5 4 stemmen
Munashe
12/11/2023
4

Leuk verhaal over Salvadors leven en wat hij allemaal meemaakt. Salvador is een leuk personage. Ik vind het ook leuk hoe hij is. Ik vind het personage van zijn vader leuk en ik zie mijzelf ook een beetje. 

Emma Latkowski
05/11/2023
3

Het boek gaat over een jongen, Salvador, die geadopteerd is. De man die Salvador geadopteerd heeft is homo. Salvador gaat eigenlijk op zoek naar zichzelf en waar hij vandaan komt. Op dat pad komt hij veel avonturen tegen, het is een heel mooi boek maar wel moeilijk. Het boek is voor 15-jarigen en dat heb ik wel gemerkt toen ik het boek aan het lezen was. Dit boek is niet echt geschikt voor een 12-jarige maar voor oudere mensen zou dit boek heel leuk zijn.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren