Cover van boek 19 keer Katherine
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2014 | 308 pagina's
ISBN: 9789056378974

19 keer Katherine

Colin Singleton is een heel bijzondere jongen. Niet alleen omdat hij ooit een wonderkind was en dol is op het maken van anagrammen, maar ook omdat hij uitsluitend verliefd wordt op Katherines. Nadat hij voor de negentiende keer gedumpt is door een Katherine, neemt zijn geestige televisieverslaafde vriend Hassan hem mee op een road-trip door Amerika. Zo belanden ze in het afgelegen dorpje Gutshot, waar aartshertog Franz Ferdinand begraven ligt.

Een grappig boek dat het ellendige gevoel van gedumpt zijn goed weergeeft. Heel herkenbaar dus.

Lees een stukje

Ik kan best eeuwig niet gaan studeren. Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nu weer: ik vind het fijn om op mijn krent te zitten, tv te kijken en dikker te worden. Dat is mijn levenswerk, Singleton. Daarom vind ik het zo fijn om op reis te zijn, man. Alsof je iets doet zonder het echt te doen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.142855
Maïlie Latte
16/01/2018
0

Ik vond het een redelijk goed boek maar soms wel wat saai. Ik vond het overigens ook nogal voorspelbaar en er waren veel fragmenten over wiskunde waar ik niet bepaald van kon genieten. Veel leesplezier!!!

Toon Buggenhout
28/02/2016
0

Grappig boek maar je moet wel de eerste 175 pagina's luisteren naar de miserie van het hoofdpersonage. De wiskundige uitleg achteraan was voor mij een troost #nerd.
Dit was mijn eerste aanraking met een roman en de teksten lezen gemakkelijk.

rosetala
15/10/2014
0

het is een goed boek

charlotte peys
23/11/2013
0

Wauw, wat was dit een goed boek. Ik wist eerst niet goed wat te verwachten en dacht dat het eerder een saai boek was. Maar toen ik het boek uitlas moest ik direct meer boeken van John green gaan lezen. Ik raad dit boek aan iedereen aan. Het boek leest makkelijk, er zit veel humor in, het is zeer origineel... Het boek gaat ook eens over iets anders dan liefde. Dit gaat over een hechte vriendschap die nooit zal overgaan.Er zit een eigenlijk een kleine boodschap in verborgen dat zegt dat vriendschap heel belangrijk is. Voor mensen die van wiskunde houden is dit zeker een aanrader, maar ook voor mensen die er niet zo van houden. Ik kan geen slechte commentaar vinden over dit boek. Ik kan alleen maar zeggen dat je het zeker moet lezen want het is zeker een aanrader !

Jacoba
04/04/2012
0

Nadat ik dit boek ontdekt had (dankzij deze site :D) ben ik meteen ook de andere boeken van John Green gaan lezen. Ik ben dol op zijn originele maar toegankelijke stijl met veel emoties, maar ook de nodige humor. Zijn hoofdpersonages zijn altijd mensen met een bijzonder levensverhaal en karakter, die je bijna graag echt zou ontmoeten. Vooral Colin heeft me gefascineerd.
Wat ik ook wel tof vind, is de 'roadtrip' die John Green in zijn boeken verwerkt (ook in 'Paper towns'). Dat roept bij mij een dromerig vakantiegevoel op, ook al is het een erg emotioneel verhaal.
Dit is echt een aanrader voor wie van leuke, meeslepende verhalen houdt en wil genieten van een boek!

Anton Denie
31/05/2011
0

Zeker een aanrader voor mensen die een boeiend boek graag in 1 keer uitlezen. Op sommige momenten eerder langdradig en saai, maar zeker de moeite waard om te lezen

Anton Denie
16/05/2011
0

Zeker een aanrader voor mensen die een boeiend boek graag in 1 keer uitlezen. Op sommige momenten eerder langdradig en saai, maar zeker de moeite waard om te lezen

Hanne Van Espen
07/05/2010
0

Ik hou echt enorm van de stijl van John Green. Na het lezen van 'het grote misschien' ben ik meteen op zoek gegaan naar nog meer boeken van hem. Hij schrijft enorm origineel, hij schuwt zware thema's niet, maar hij aarzelt ook niet om er een flinke dosis humor bij te voegen. Hij is mijn ontdekking op literair vlak van het jaar!

leesbeest
13/04/2010
0

Deze heb ik gelezen! I love john green! Hij schrijft gewéldig! een echte aanrader!

Jantine
19/01/2009
0

Dit is echt een van de beste boeken die ik gelezen heb, John Green heeft het geweldig geschreven, en het leest heel makkelijk. En je zou verwachten dat het, omdat het ook over de liefde gaat, het een clichéverhaal wordt, maar het is verre van dat! Heel orgineel dit boek!

ella diels
29/12/2008
0

Dit was echt een super grappig boek. Normaal lees ik niet graag dikke boeken, maar dit leest als een trein.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren