Cover van boek Op het einde gaan ze allebei dood
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2018 | 336 pagina's
ISBN: 9789044831740
Dit boek staat in de lijsten HolebiTikTok boeken

Op het einde gaan ze allebei dood

Mateo en Rufus krijgen in dezelfde nacht het telefoontje waar iedereen voor vreest: Death Call laat hen weten dat ze gedurende de komende 24 uur zullen overlijden. Net tijd genoeg om afscheid te nemen van hun familie, vrienden en het leven. En hoewel ze elkaar nooit eerder zagen, zullen ze tijdens hun Einddag een onverbrekelijke band smeden.
Een ontroerend boek over vriendschap, verliefdheid en afscheid nemen van het leven. Want vergis je niet: op het einde gaan ze allebei dood.

Lees een stukje

Ik zit weer achter mijn laptop, en deze keer is de uitdaging: een grafschrift bedenken van acht woorden of minder. Hoe vat ik mijn leven in acht woorden samen?
Hij stierf waar hij leefde: in zijn slaapkamer.
Zijn leven stelde niks voor.
Kinderen durven meer dan hij.

Dat kan beter. Iedereen verwachtte zoveel meer van mij, ikzelf ook. Ik kan nog iets goedmaken. Vandaag is mijn laatste kans.
Hier rust Mateo: hij leefde voor iedereen.
Ik klik op: Verzenden.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.153845
Anoniem
28/01/2024
0

Wie leest er nu vrijwillig een boek?

Het mijne is voor school en beter dat het boek niet te saai is.

Renée Michielsen
01/12/2023
2

Hallo, dit is mijn review over het boek ‘Op het einde gaan ze allebei dood.' Ik vond het boek heel leuk, soms een beetje te gedetailleerd, maar voor de rest helemaal top! De schrijver gebruikte wel het woord ‘cool' veel en de schrijver gebruikte ook veel kindertaal, voor jongeren is dat nog wel leuk maar voor tieners begint het al wat saaier te worden. Ik was op het moment dat ik dat boek las op vakantie, dat maakte het nog eens super leuk! Je wist het einde al maar toch begon het spannender en spannender te worden. Het boek gaf je ook wat levenslessen, dat maakt het nog eens dubbel zo leuk.

S
16/11/2023
2

Het concept is leuk. Het is gewoon veel te gedetailleerd.

uhmm
11/10/2023
1

Ja nee, beetje saai nja.

20/10/2022
3

het is een goed boek maar wel veel te gedetailleerd.

kaaaaaashoerderij
22/02/2022
0

Ik vond het geen leuk boek. Het leest te traag.

anoniem
21/02/2022
1

Wat een slecht boek

Anouck
08/11/2021
0

Het is een spannend boek.

sienna
30/09/2021
4

geweldig boek, duurt beetje lang tot er iets gebeurt, uitgelezen in 1 dag. zeker het waard maar zeer triest.

ODB
10/03/2021
4

Het boek op het einde gaan ze allebei dood gaat over Rufus Emeterio een biseksuele man en Mateo Torrez een autist. Ze worden allebei gebeld om iets na middernacht door Death-Cast. Death-Cast is een organisatie die weet wanneer mensen hun einde naderen. Mateo krijgt om één uur ’s nachts de zogeheten Death-Cast vanaf dat moment heeft hij nog maar 24 uur, misschien wel minder. Rufus kreeg exact hetzelfde telefoontje 's nachts. Ze wisten allebei dat ze van hun laatste dag moeten genieten. Mateo en Rufus kennen elkaar niet, maar ze zoeken allebei om verschillende redenen een nieuwe vriend om hun laatste dag mee te besteden. Gelukkig is er daar een app voor. De app noemt: De Laatste vriend. Dankzij die app ontmoeten Mateo en Rufus elkaar voor nog een laatste avontuur. Wanneer ze elkaar voor het eerste ontmoette voelde alles vreemd, maar wat voelt er nu niet vreemd als je weet dat je binnen de 24 uur doodgaat. Mateo en Rufus sluiten een vriendschap. Tijdens hun End Day besluiten ze samen een onvergetelijke dag te door te brengen die hun beide levens voor altijd zullen veranderen. Samen brengen ze hun laatste dag door emotionele achtbaan die langs diverse hoogte-en dieptepunten leid.

Titel: Op Het Einde Gaan Ze Allebei Dood

Auteur: Adam Silvera

Uitgeverij: Clavis

Aantal pagina’s: 336

Jaar: 2018

Commentaren: Ik vond het een heel speciaal boek omdat Adam Silvera je constant aan het denken zet met wat jij zou doen als je nog maar een paar uur te leven hebt of hoe jij zou reageren als een van je dierbaren het telefoontje krijgt en weet dat je binnen de 24 uur doodgaat.

Ik vond het verhaal best spannend vooral wanneer ze elkaar hebben ontmoet tot het einde.

Ik vond het begin best wel traag omdat er niet veel actie was omdat ze er allebei anders mee omgaan.

Eindoordeel: Ik vond het echt een leuk boek om te lezen omdat je tijdens dat je het boek leest en na dat je gedaan hebt met het boek te lezen dat het boek nog steeds in je hoofd blijft. Want zou je je nu eens kunnen voorstellen moest jij een telefoontje krijgen om te weten dat je binnen de 24 uur doodgaat. Als je de flaptekst leest lijkt het een beetje op een verhaal dat eigenlijk niet kan gebeuren maar in het boek is het helemaal normaal dat mensen een telefoontje krijgen om te weten hoe lang ze nog leven. Ik vond het begin van het boek niet zo interessant omdat de 2 personages een apart leven aan het leiden waren. Maar dat veranderde helemaal toen dat ze elkaar leerde kennen en samen hetzelfde idee hadden om hun laatste dag een onvergetelijke dag te maken. ik kon het boek op een gegeven moment niet meer wegleggen omdat ik me er zo bij fantaseerde. Ik vind ook dat de 2 personages ontzettend goed bij elkaar passen waardoor dat het verhaal echt helemaal compleet maakt. Het behoort nu al tot een van mijn favoriete boeken en dus zeker een aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren